Ανησυχούν οι αγορές για το αξιόχρεο της Ιταλίας-Αναταράξεις και στην Αθήνα (video)

Οι διεθνείς αναταράξεις με σημείο αιχμής τις εξελίξεις στη γειτονική Ιταλία, επηρέασαν και την χρηματιστηριακή αγορά στην Αθήνα, η οποία πάντως έκλεισε με θετικό πρόσημο μετά τις τριήμερες απώλειες που μείωσαν κοντά στα 53 εκατομμύρια ευρώ τον ημερήσιο τζίρο. Η πέμπτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου, για πρώτη φορά από το 2015, διαμορφώνεται σε υποχώρηση στα 1,1784 δολάρια. Το ισχυρό ράλι του δολαρίου πλήττει, επίσης, το ευρώ. Σήμερα, το αμερικανικό νόμισμα ανατιμήθηκε ελαφρά έναντι του γεν, σε νέο υψηλό τεσσάρων μηνών.

Τα ιταλικά κρατικά ομόλογα υποχώρησαν επίσης, στέλνοντας αποδόσεις 10 ετών στα υψηλότερα επίπεδα τους σε επτά μήνες, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για το κόστος δανεισμού της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης, που είναι ήδη το υψηλότερο από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.
Πάντως, το Κίνημα των 5 Αστέρων ανακοίνωσε ότι «η αβεβαιότητα που προέκυψε από τις εκλογές του περασμένου Μαρτίου, παίρνει τέλος καθώς συμφωνήθηκε το πλαίσιο διακυβέρνησης με τους ακροδεξιούς εταίρους της Λέγκας του Βορρά.
Η συμφωνία περιλαμβάνει ωστόσο σειρά δαπανηρών στόχων, επισημαίνουν διεθνή ΜΜΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη μείωση των φόρων και την ενίσχυση αύξηση των δαπανών για τους φτωχούς, που θα αποτελέσουν άμεση πρόκληση για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους δημοσιονομικούς κανόνες της.
Ήδη, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS προειδοποίησε ότι οι οικονομικές προτάσεις των «αντισυστημικών, λαϊκιστικών» κομμάτων θα μπορούσαν να απειλήσουν το αξιόχρεο της Ιταλίας.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1,Bloomberg
Σχετική είδηση: Τα ελληνικά ομόλογα επιστρέφουν στα επίπεδα του Μαρτίουwww.ert.gr

2018-05-18 11:09:14

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ