Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του ενόπλου στο Νάσβιλ

Τον ένοπλο, ο οποίος χθες άνοιξε πυρ μέσα σε ένα εστιατόριο στο Άντιοκ, στα νοτιοανατολικά του Νάσβιλ, στο Τενεσί, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους αναζητεί η αστυνομία. Μάλιστα, όπως μετέδωσε το NBC, ο άνθρωπος αυτός είχε συλληφθεί στις 7 Ιουλίου του 2017 κοντά στον Λευκό Οίκο και είχε τότε δηλώσει στις μυστικές υπηρεσίες ότι ήθελε να συναντηθεί με τον πρόεδρο Τραμπ.

The suspect in the Tennessee Waffle House killings had been arrested in July 2017 near the White House, officials say pic.twitter.com/T7HuHc4IdC
— CNN Breaking News (@cnnbrk) April 22, 2018

Οπλισμένος με ένα ημιαυτόματο τουφέκι ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές είναι ο 29χρονος Τράβις Ράινκινγκ, εισέβαλε στο εστιατόριο Waffle House φορώντας μόνο ένα εσώρουχο και ένα πράσινο μπουφάν, και άνοιξε πυρ αδιακρίτως.
Προηγουμένως είχε σκοτώσει δύο ανθρώπους στο πάρκινγκ του εστιατορίου, ενώ μέσα στο κατάστημα σκότωσε δύο πελάτες.
Ένας πελάτης, ο οποίος είχε κρυφτεί κοντά στις τουαλέτες, τον αιφνιδίασε και του άρπαξε το όπλο, αλλά ο δράστης κατάφερε να διαφύγει.

“I managed to get him with one hand on the gun, and then I grabbed it from him.”
James Shaw Jr. describes wrestling away the weapon from the gunman during a deadly shooting at Tennessee Waffle House: “He was going to have to work to – work to kill me.” pic.twitter.com/zbVCGZId3B
— ABC News (@ABC) April 23, 2018

Στην προσπάθειά του να διαφύγει πέταξε το μπουφάν, το οποίο περιείχε δύο ακόμη γεμιστήρες για το όπλο του, ένα ημιαυτόματο τουφέκι AR-15, όμοιο με εκείνο που είχε χρησιμοποιηθεί από τον δράστη της πρόσφατης επίθεσης σε σχολείο της Φλόριντα.

Η αστυνομία θεωρεί ότι ο φερόμενος δράστης εξακολουθεί να οπλοφορεί.

The suspect in the Waffle House killings is still on the run and may have two more guns, officials in Tennessee say pic.twitter.com/h6Y9m2dOO1
— CNN Breaking News (@cnnbrk) April 22, 2018

Στη διάρκεια της νύχτας, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στα κτίρια των δημόσιων σχολείων ώστε να διασφαλίσει ότι σήμερα που θα άνοιγαν θα ήταν ασφαλή, ενώ επιπλέον ασφάλεια θα υπάρχει στις στάσεις των σχολικών λεωφορείων και θα απαγορεύεται η είσοδος επισκεπτών στα σχολεία.
Ο δήμαρχος του Νάσβιλ, ο Ντέιβιντ Μπράιλεϊ, ζήτησε την υιοθέτηση αυστηρότερων νόμων κατά της οπλοκατοχής έπειτα από τη χθεσινή επίθεση. «Τραγωδίες σαν αυτήν δεν θα πρέπει να συμβαίνουν. Έχουν περάσει μόλις επτά μήνες από την προηγούμενη μαζική επίθεση εδώ, στο Νάσβιλ, και συμβαίνει πολύ συχνά πλέον. Έχουμε ανάγκη από μια μεταρρύθμιση για την αντιμετώπιση των μαζικών επιθέσεων, των ενδοοικογενειακών επιθέσεων με όπλο, των ανθρωποκτονιών, των πυροβολισμών από λάθος. Αν ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας σε αυτό και για το καλό όλων, μπορούμε να απομακρύνουμε αυτά τα πολεμικά όπλα από τους δρόμους της χώρας μας», είπε ο ίδιος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Let’s be honest about what happened. The citizens of Nashville were terrorized last night by a man with an AR15. Enough is enough.
— Mayor David Briley (@MayorBriley) April 22, 2018

Anyone seeing Travis Reinking or knowing his whereabouts is asked to contact Crime Stoppers at 615-742-7463. Callers to Crime Stoppers can remain anonymous and qualify for a cash reward.
— Mayor David Briley (@MayorBriley) April 22, 2018

Στα τέλη Σεπτεμβρίου ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε εκκλησία της ίδιας πόλης, της Άντιοκ, που βρίσκεται σε προάστιο του Νάσβιλ, σκοτώνοντας μια γυναίκα και τραυματίζοντας οκτώ άλλους. Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη. Πρόκειται για τον 25χρονο Εμάνουελ Κιντέγκα Σάμσον, νόμιμο κάτοικο των ΗΠΑ σουδανικής καταγωγής, εις βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Η χθεσινή επίθεση στο Τενεσί σημειώθηκε εν μέσω κύματος διαδηλώσεων διαμαρτυρίας με αίτημα τον αυστηρότερο έλεγχο των όπλων στις ΗΠΑ. Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν έπειτα από την πολύνεκρη επίθεση, τον Φεβρουάριο, σε γυμνάσιο του Πάρκλαντ της Φλόριντα με δράστη έναν πρώην μαθητή και 17 νεκρούς.
Στο μεταξύ, ταυτοποιήθηκαν τα θύματα της επίθεσης στο Waffle House. Στο πάρκινγκ του εστιατορίου νεκροί έπεσαν ο υπάλληλός του, ο 29χρονος Τορέν Σάντερλεν, και ο 30χρονος πελάτης Τζο Πέρεζ, ενώ μέσα στο εστιατόριο η 21χρονη πελάτισσα ΝτεΈμπονι Γκρόουβς και ο 23χρονος πελάτης Ακίλα Ντασίλβα.
Η μητέρα του Ντασίλβα, η Σοντέλ Μπρουκς, δήλωσε στο δίκτυο WTVF ότι ο γιος της σπούδαζε μηχανικός μουσικής τεχνολογίας στο πανεπιστήμιο Middle Tennessee State University, ενώ η Γκρόουβς φοιτούσε στο πανεπιστήμιο Belmont και ήταν άριστη μπασκετμπολίστρια.
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται δύο ακόμη πελάτισσες, η 21χρονη Σανίτα Γουάγκονερ και η 24χρονη Σαρίτα Χέντερσον.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ,Reuters,Sputnikwww.ert.gr

2018-04-23 13:57:34

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ