Ανώτερη η Φενερμπαχτσέ νίκησε 76-67 τη μαχητική Ζαλγκίρις και πέρασε στον τελικό

Την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι στην Κωνσταντινούπολη θα έχει η Φενερμαπχτσέ, καθώς η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με άμυνα για σεμινάριο νίκησε χωρίς να «ιδρώσει» ιδιαίτερα στον πρώτο ημιτελικό του φαιναλ φορ του Βελιγραδίου με 76-67 την πεισματάρα Ζαλγκίρις Κάουνας του Γιασικεβίτσιους που δεν μπόρεσε να αντέξει στην εξουθενωτική άμυνα των Τούρκων και προκρίθηκε στον τελικό της Ευρωλίγκα την προσεχή Κυριακή.
Κομβική σημασία για τη τελική επικράτηση της πρωταθλήτριας Ευρώπης Φενέρ ήταν η «έκρηξη» του Ντίξον στο δεύτερο ημίχρονο που έδωσε πολλές λύσεις επιθετικά για την ομάδα του Ομπράντοβιτς απέναντι στους Λιθουανούς που προσπάθησαν πολλές φορές να περάσουν μπροστά στο σκορ, αλλά δεν τα κατάφεραν ποτέ.
Από την Φενερμπαχτσέ ξεχώρισαν επίσης οι Ντατόμε, Σλούκας και Γουαναμέικερ, ενώ από την Ζαλγκίρις Κάουνας που απογοήτευσε διασώθηκαν οι Πάνγκος και Ντέιβις. Την Κυριακή στον τελικό της Ευρωλίγκα η Φενερμπαχτσέ και αντιμετωπίσει τη νικήτρια του 2ου ημιτελικού ΤΣΣΚΑ-Ρεάλ.
Τα δεκάλεπτα: 19-13, 39-33, 54-50, 76-67
Αποδίδοντας τα μέγιστα στην άμυνα (στα όρια του φάουλ), η Φενερμπαχτσέ εξαργύρωσε στο πρώτο ημίχρονο τα 10 κλεψίματά της και τα 12 λάθη, που υποχρέωσε τους αντιπάλους, «αρπάζοντας» από το πρώτο τζάμπολ το προβάδισμα, απέναντι σε μία Ζαλγκίρις, που πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια χωρίς να έχει ευστοχήσει σε καμία από τις δύο προσπάθειες της από τα 6.75.
Οι Τούρκοι ξέφυγαν γρήγορα με 7-1 (στο 3΄), με τους Λιθουανούς όμως να μαζεύουν τη διαφορά και να μένουν σε απόσταση αναπνοής από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (19-13 στο 10΄). Με τον Κώστα Σλούκα, όμως, να διακρίνεται σε οργάνωση, δημιουργία και εκτέλεση η πρωταθλήτρια Ευρώπης πάτησε γκάζι στη δεύτερη περίοδο και στο 15΄ έδειξε να ελέγχει το παιχνίδι, εκτοξεύοντας τη διαφορά για πρώτη φορά στο +12 (32-20). Οι Λιθουανοί, πάντως, δεν εγκατέλειψαν τη μάχη και με τους Πάνγκος και Ντέιβις να κυριαρχούν στην επίθεση απάντησαν με επιμέρους σκορ 7-13 και πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο -6 (39-33 στο ημίχρονο).
Με την Φενερμπαχτσέ να ενεργοποιεί και πάλι την άμυνά της, οι Τούκοι κυριάρχησαν στο παρκέ, ο Ουαναμέικερ εκετέλεσε από το τρίποντο και με επιμέρους σκορ 11-4 ξέφυγαν και πάλι με διψήφια διαφορά (50-37 στο 25΄). Ωστόσο, οι Λιθουανοί δεν κατέθεσαν και πάλι τα… όπλα, εξαργύρωσαν τα επιθετικά ριμπάουντ και με τους Πάνγκος, Ουλανόβας να δίνουν λύσεις από τα 6,75 απάντησαν με σερί 11-0 για το 50-48 στο 28΄, ενώ μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο στο -4 (54-50).
Οι Τούρκοι συνέχισαν να αισθάνονται την ανάσα της Ζαλγκίρις, έως τα δύο συνεχή τρίποντα του Ντίξον (62-52 στο 33΄). Οι Λιθουανοί προσπάθησαν να επιστρέψουν, μείωσαν σε 66-60 στο 36΄, αλλά Ντατόμε, Σλούκας και Ντίξον είχαν διαφορετική άποψη, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τη Φενέρ στη νίκη.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιερεθουέλο (Ισπανία), Ράντοβιτς (Κροατία), Λάτισεβς (Λετονία)
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τόμπσον, Μέλι 4, Ουαναμέικερ 9 (1), Σλούκας 14 (1), Νάναλι, Γκούντουριτς, Βέσελι 8, Κάλινιτς 2, Ντίξον 19 (3), Ντουβερίογλου 4, Ντατόμε 16.
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 12, Πάνγκος 16 (1), Ούντριχ 2, Γιανκούνας 4, Μιλάκνις, Μίτσιτς 5, Ουάιτ 10, Καβαλιάουσκας 5, Ουλανόβας 7 (1).
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSIThe post Ανώτερη η Φενερμπαχτσέ νίκησε 76-67 τη μαχητική Ζαλγκίρις και πέρασε στον τελικό appeared first on sports.ert.gr.

2018-05-18 20:38:11

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ