Απολογείται η 22χρονη για το νεκρό βρέφος – Τι είπε ο συνήγορος της στην ΕΡΤ (video)

Ενώπιον ανακρίτριας, απολογείται η 22χρονη , από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται κι ενώ είναι αντιμέτωπη με το αδίκημα της παιδοκτονίας το οποίο τιμωρείται με κάθειρξη 10 ετών. «Η μέρα είναι δύσκολη και οι δικαστές είναι επιφορτισμένοι να λάβουν απόφαση από την οποία κρίνεται η ζωή ενός δεύτερου παιδιού», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο συνήγορος της, Αλέξανδρος Αλεξιάδης, ο οποίος τόνισε ότι «από την πρώτη στιγμή η 22χρονη δεν ήθελε να κάνει κακό στο μωρό αλλά να το κρύψει σε μέρος που δεν θα πάθαινε ζημιά και στην πρώτη ευκαιρία να πάνε μαζί στο νοσοκομείο».

«Δεν την πήραν στα σοβαρά, δεν είχε καμία βοήθεια», δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης επαναλαμβάνοντας ότι «πρώτη ενέργεια της και φυσιολογική κατά τη σύλληψη ήταν να ενημερώσει τον σύντροφο της με χαρά και να λάβει ως απάντηση την εξαφάνιση του», ενώ την αγνόησε και η καλύτερη της φίλη.
«Από την πρώτη στιγμή η 22χρονη ήθελε να γεννήσει το παιδί και να το αφήσει στο γιατρό να το αναλάβει αυτός», ανέφερε ο συνήγορος υπενθυμίζοντας ότι «στις 3 του Σαββάτου, που ήρθε στον κόσμο αγγελούδι η μητέρα της είχε επιστρέψει στο σπίτι, ενώ στις 10 το επόμενο πρωί, γειτόνισσα ενημέρωσε για το νεκρό βρέφος».
«Εξω από το δωμάτιο της στο δεύτερο όροφο είναι το μπαλκόνι που βλέπει στον ακάλυπτο, ενώ από κάτω βρίσκεται τέντα σκίασης πολύ πυκνή όπου εναπόθεσε το μωρό, με σκοπό να μην πάθει τίποτα. Έχανε αίμα ενώ προσπάθησε να το αφήσει και έβγαινε στο μπαλκόνι για να βλέπει το παιδί, ώσπου γείτονες είδαν κάτι στην τέντα», περιγράφει ο Αλέξανδρος Αλεξιάδης. Επικαλούμενος τους ψυχολόγους που παρακολουθούν στο νοσοκομείο την 22χρονη αναφέρει ότι εκείνη «αντιλαμβάνεται τι συνέβη και ψυχολογικά πλέον βρίσκεται σε ένα επικίνδυνο στάδιο».
«Μην πιστεύετε ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίδιοι, δείτε το ανθρώπινα πόσο παιδικό μπορεί να είναι ότι σφαδάζει στους πόνους μόνη της χωρίς γνώση,  με το μυαλό της να μην αντιληφθούν μάνα και γείτονες ότι γέννησε. Εγώ δεν είπα ότι είναι λογική, είναι παράλογο», καταλήγει ο κ.Αλεξιάδης.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1
Σχετική είδηση:Από το νοσοκομείο αναμένεται να απολογηθεί η 22χρονη κατηγορούμενη για παιδοκτονίαwww.ert.gr

2018-04-27 09:38:15

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ