Α. Τσίπρας: Εποικοδομητική η συνάντηση με την Τ. Μέι σε μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα (video)

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Πρωθυπουργός για τη συνάντηση που είχε με τη Βρετανίδα ομόλογό του Τερέζα Μέι σε δηλώσεις του σε Έλληνες δημοσιογράφους. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια εποικοδομητική συνάντηση και συζήτηση σε μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα, όπως σημείωσε και πρόσθεσε πως η επίσκεψή του στη Βρετανία έγινε σε ένα εξαιρετικό μομέντουμ. Υπογράμμισε ότι υπάρχει προοπτική για στενότερη συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο, ειδικά τώρα μετά τη -σεβαστή- απόφαση για το Brexit.
Ο κ. Τσίπρας, όπως δήλωσε, έθεσε στην Βρετανίδα πρωθυπουργό, το θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην πατρίδα τους, τονίζοντας ότι η φυσική τους θέση είναι στον Παρθενώνα, εκεί που οι αρχαίοι Έλληνες έδωσαν μία μεγάλη πνοή στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.
Ερωτηθείς για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ο κ. Τσίπρας είπε: «Δεν ανησυχώ καθόλου. Παρά τους σχεδιασμούς που υπάρχουν και τα ανόητα σχέδια που κάποιοι επιχειρούν, η Κυβέρνηση θα έχει συνέχεια και θα ολοκληρώσουμε το έργο μας στο τέλος της τετραετίας».

«Ιστορική» χαρακτήρισε η Τερέζα Μέι την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Λονδίνο, δίνοντας συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωθυπουργό για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup και τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.
(Kirsty O’Connor/Pool via AP)
Ειδικότερα, στον διάλογο που είχαν κατά την έναρξη της συνάντηση τους στην Downing Street 10, η κ. Μέι αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών. Έκανε ιδιαίτερη μνεία και στο ζήτημα του μεταναστευτικού, το οποίο πρέπει να συζητηθεί, ένα ζήτημα που έχει διαχειριστεί η Ελλάδα, ενώ αναγνώρισε την πίεση που έχει δεχτεί η χώρα μας.
Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η επίσκεψη του γίνεται σε μια εξαιρετικά σημαντική περίοδο για την Ελλάδα λόγω του τέλους του προγράμματος που επισφραγίστηκε με την απόφαση του Eurogroup. Υπογράμμισε το ρόλο που διαδραματίζει η Βρετανία ως παγκόσμια οικονομική δύναμη, για να σημειώσει ότι τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει οι δύο χώρες πρέπει να ενισχύσουν τους οικονομικούς δεσμούς τους, αλλά και σε όλα τα επίπεδα. Αναφέρθηκε επιπλέον και στη συνεργασία στον αμυντικό τομέα. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα αντιμετώπισε και διαχειρίστηκε μεγάλες προκλήσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόκληση που αντιμετωπίζει η Βρετανία μετά την απόφαση του λαού της για Brexit.
Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση: Τσίπρας σε οικονομικούς παράγοντες στο Λονδίνο: Θετικό το μομέντουμ για τη δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας (video)www.ert.gr

2018-06-26 18:23:24

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ