Βέλγιο-Ιαπωνία (21:00 ΕΡΤ1)

Παρά το γεγονός ότι σε νοκ-άουτ αγώνα Μουντιάλ, όλα είναι πιθανά, στην περίπτωση της αναμέτρησης Βέλγιο-Ιαπωνία, η κατάσταση δείχνει σημαντικά ξεκάθαρη. Οι Ευρωπαίοι εντυπωσιάζουν με την παρουσία τους στα γήπεδα της Ρωσίας και απόψε (21:00 ΕΡΤ1), αναμένεται να το επιβεβαιώσουν εκ νέου στην αναμέτρηση που θα φιλοξενηθεί στο Ροστόφ για τους «16» της κορυφαίας διοργάνωσης.
Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έχει δημιουργήσει μία «ποδοσφαιρική οικογένεια», όπως αποδείχθηκε στον πανηγυρισμό του …παγκίτη Λουκάκου, όταν σκόραρε ο Γιανουζάι στο ματς με την Αγγλία. Οι Βέλγοι διαθέτουν -μαζί με τους Γάλλους και τους Κροάτες- τα πιο ποιοτικά ρόστερ στο Μουντιάλ, και είναι σε θέση να …διαλύσουν οποιονδήποτε αντίπαλο, χωρίς υποχρεωτικά να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Ο Τιμπό Κουρτουά αποτελεί εγγύηση στην εστία, ο Μπογιατα εξελίσσεται στην αποκάλυψη του τουρνουά ως στόπερ κι έχοντας εκατέρωθεν τους Βερτόνγκεν και Αλντερβάϊρελντ. Οι Καράσκο και Μενιέ αναλαμβάνουν τις πτέρυγες, Ντε Μπρόϊνε και Βίτσελ ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα, ενώ οι Μέρτενς, Αζάρ και Λουκάκου, αναλαμβάνουν να σκοράρουν εκ περιτροπής… Αυτό το 3-4-2-1 που εμπιστεύεται ο έμπειρος τεχνικός, είναι ένα σύστημα που προσφέρει ευελιξία στους παίκτες, δημιουργεί χώρους στο γήπεδο, παρέχει κατοχή μπάλας και προς το παρόν αποδεικνύεται …δυσκολοκατάβλητο.
Οσον αφορά στους Ιάπωνες, που προκρίθηκαν …αλλάζοντας πασούλες μεταξύ τους και με τους Πολωνούς στην τελευταία αναμέτρηση του ομίλου, ο Ακίρα Νασίνο προτιμά το 4-2-3-1 και βασίζεται στην διαρκή διάθεση των παικτών του, αρκετοί εκ των οποίων έχουν σημαντικές παραστάσεις από ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Θεωρείται βέβαιο, πως οι Ασιάτες θα παραταχθούν με αμυντικό προσανατολισμό και θα επιχειρήσουν να κάνουν την …τεράστια έκπληξη, μέσω των όποιων αντεπιθέσεων τους παρουσιασθούν στον αγώνα.
Διαιτητής: Μαλάνγκ Ντιεντού (Σενεγάλη)
Οι πιθανές συνθέσεις:
ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάϊρελντ, Μπογιατά, Βερτόνγκεν, Καράσκο, Μενιέ, Βίτσελ, Ντε Μπρόϊνε, Αζάρ, Μέρτενς, Λουκάκου.
ΙΑΠΩΝΙΑ (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Ναγκατόμο, Σότζι, Γιοσίντα, Χ. Σακάι, Σιμπασάκι, Χαραγκούτσι, Καγκάβα, Χασέμπε, Ινούϊ, Οσάκο.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕsports.ert.gr.

2018-07-02 06:05:37

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ