Βαγγέλης Ζιάγκος: Το «παράσημο» και η αξία των Ελλήνων προπονητών (audio)

Ο πρώην προπονητής του Πανιωνίου, Βαγγέλης Ζιάγκος, ο οποίος πέρυσι κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ασίας με τη λιβανέζικη Αλ Ριγιάντι, μίλησε στην εκπομπή Πρώτο και στα Σπορ του Πρώτου Προγράμματος με τον Τάσο Επιτρόπου. Εκεί δήλωσε συγκινημένος από την ανακοίνωση που έβγαλαν υπέρ της παραμονής του οι παίκτες του Πανιωνίου, αναφέρθηκε στις εμπειρίες που αποκόμισε από τη θητεία του στο Λίβανο με την Αλ Ριγιάντι και ανέλυσε τη σχέση επιχειρηματικότητας και αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Ζιάγκος μίλησε:
Για τη στήριξη που έλαβε από τους παίκτες του Πανιωνίου: «Προς το τέλος της σεζόν, υπήρξαν κάποιες διαφωνίες με τη διοίκηση σε θέματα λειτουργίας και ρόλων στο εσωτερικό της ομάδας. Όταν υπάρχει διαφωνία επί της αρχής με τη διοίκηση η καλύτερη λύση είναι το διαζύγιο. Όσον αφορά την ανακοίνωση των παικτών του Πανιωνίου, είναι πράγματι τιμητική και τους ευχαριστώ πολύ. Ο επαγγελματίας αθλητής δεν μπορεί να ξεγελαστεί, σε ξέρει καλά, έχει έντονα καλλιεργημένο κριτήριο αξιολόγησης της ποιότητας του προπονητή και της δουλειάς του».
Για την εμπειρία του στο Λίβανο και την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ασίας με την Αλ Ριγιάντι: «Ήταν μία πολύ ωραία επαγγελματική παρένθεση και δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε ότι όποιος Έλληνας, στο πεδίο του αθλητισμού, φύγει να δουλέψει έξω από τη χώρα, δυσκολεύεται να επιστρέψει πίσω στην ελληνική πραγματικότητα. Βρίσκει καλές συνθήκες εργασίας και σας διαβεβαιώνω ότι ο Έλληνας προπονητής εκτιμάται και κερδίζει το σεβασμό των ανθρώπων του εξωτερικού. Προσωπικά, αποκόμισα σημαντικές εμπειρίες οι οποίες θα με βοηθήσουν στα επόμενα χρόνια».
Για τα πλάνα του για την επόμενη σεζόν: «Αυτή τη στιγμή δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Βρίσκομαι σε μία περίοδο αναζήτησης και ευελπιστώ ότι μέσα σε αυτήν θα καταλήξω στον επόμενο σταθμό της καριέρας μου».
Για τη αλληλεπίδραση ανάμεσα στις επιχειρήσεις και τον αθλητισμό: «Γενικότερα το ζήτημα της σύνδεσης της επιχειρήσεων με τον αθλητισμό είναι αρκετά ευρύ έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα σε μία παγκόσμια καπιταλιστική αγορά. Στον επαγγελματικό αθλητισμό διακινούνται πια τεράστια κεφάλαια, οι απαιτήσεις για ρευστό αυξάνονται και έτσι, ο αθλητισμός δεν μπορεί να είναι αυτοχρηματοδοτούμενος. Αντίστροφα, οι επιχειρήσεις χρειάζονται τον αθλητισμό για να προβάλλουν τη δράση τους. Το Athens Sports Hall είναι μία προσπάθεια που κάνουμε ώστε να αφήσουμε κάτι στο άθλημα που τόσο αγαπάμε».
Για τον Κώστα Πολίτη: «Δεν είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του, αλλά είμαι ένα από τα παιδιά που αγάπησαν το μπάσκετ από τη συνεισφορά αυτής της γενιάς».
Για το πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού: «Νομίζω πως ναι. Είναι τέτοια η φύση του αθλήματος που στο τέλος θα κερδίσει ο καλύτερος, πόσω μάλλον αν έχουμε να κάνουμε με μία σειρά αγώνων».

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissisports.ert.gr.

2018-06-23 07:30:02

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ