Γ. Γεραπετρίτης: Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τις παρελάσεις


Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε σχετικά ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Φωτιά» στον οικογενειακό προϋπολογισμό από τις αυξήσεις σε ρεύμα, πετρέλαιο & φυσικό αέριο

Μιλώντας για το θέμα της ακρίβειας, και τις κινήσεις της κυβέρνησης προκειμένου να αφαιρέσει μέρος του βάρους από τους ώμους των πολιτών, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «Είναι αλήθεια ότι υπάρχει σημαντικό κύμα ανατιμήσεων. Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο και οφείλεται στη γρήγορη ανάκαμψη από το κύμα του κορωνοϊού. Στην Ευρώπη έχουμε μέσο όρο πληθωρισμού γύρω στο 3,5%, η Ελλάδα ευτυχώς είναι λίγο πάνω από το 2%. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και θα γίνουν πολύ δραστικές παρεμβάσεις. Χτες ψηφίστηκε το πρώτο κύμα μέτρων για την επιδότηση του λογαριασμού του ηλεκτρικού. Από τον επόμενο λογαριασμό θα δουν οι πολίτες τις μειώσεις πάνω στις αυξήσεις. Ακόμα ψηφίστηκε διάταξη και θα υπάρξει επιδότηση και για το φυσικό αέριο. Γίνεται συνολική προσπάθεια να έχουμε καταπολέμηση της ακρίβειας στην πηγή».

«Πρέπει όλοι να σταθούμε απέναντι στην αναβάθμιση του φασιστικού φαινομένου»

Σχολιάζοντας τα πρόσφατα γεγονότα σε Σταυρούπολη και Εύοσμο, ο ίδιος τόνισε ότι «Η αλήθεια είναι ότι κάθε που υπάρχει μια μεγάλη κρίση, πάντα εμφανίζονται φαινόμενα άκρων. Πιθανότατα να έχουμε αναβάθμιση του φασιστικού φαινομένου. Έχει γίνει προσπάθεια συστηματική από την πολιτεία, που κατέληξε στο να βρίσκεται η Χρυσή Αυγή εκτός της Βουλής και στο περιθώριο, με τα στελέχη της στη φυλακή. Πρέπει όλοι να σταθούμε απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα».

Σε καθεστώς μίνι lockdown η Θεσσαλονίκη

Σχετικά με τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γεραπετρίτης εξήγησε ότι «Δεν πρόκειται για lockdown στη Θεσσαλονίκη, αλλά για κάποιες απαγορεύσεις, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας κάποιες ώρες, και η απαγόρευση της μουσικής. Έχει αποδειχτεί ότι υπήρξε μείωση κρουσμάτων όταν εφαρμόστηκαν αυτά τα μέτρα. Φέτος, ακριβώς επειδή υπάρχει η δυνατότητα του εμβολιασμού, δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάμε σε καθολικούς περιορισμούς. Γίνονται κάποιες παρεμβάσεις γεωγραφικά, κάποια στιγμή θα εκλείψουν και αυτές. Έχει σημασία να ενθαρρύνουμε τον εμβολιασμό».

«Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τις παρελάσεις»

«Βρισκόμαστε περίπου ένα μήνα πριν τις παρελάσεις, έχουμε μπροστά μας 25 ημέρες, θα ληφθούν αποφάσεις την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τα δεδομένα. Υπάρχει πάντα η σκέψη να μην έχουμε την παρέλαση με τον παραδοσιακό τρόπο που γίνεται. Αν υπάρξει ανάγκη να προφυλαχτούμε, είναι προφανές ότι θα πάρουμε μέτρα. Ό,τι αποφασιστεί για τη στρατιωτική παρέλαση θα αφορά και στις μαθητικές παρελάσεις», εξήγησε ο κ. Γεραπετρίτης σχετικά με τις παρελάσεις.