Δεν κάνει ένσταση η ΑΕΚ για τον αγώνα με ΠΑΟΚ

Το ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ έληξε ισόπαλο (0-0) αλλά η συνέχειά του ήταν πολύ πιο… ενδιαφέρουσα απ΄ όσα διαδραματίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο, αφού διαπιστώθηκε ότι 12 ποδοσφαιριστές της μακεδονικής ομάδας συμμετείχαν παράτυπα. Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο τέταρτος διαιτητής, Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, παρατήρησε ότι η κάρτα υγείας 12 ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ είχε λήξει και δεν είχε ανανεωθεί.

Σύμφωνα με το άρθρο 18 του ΚΑΠ η συμμετοχή τους είναι αντικανονική και η ΑΕΚ είχε δικαίωμα για ένσταση, μέσα σε 48 ώρες από την τέλεση του αγώνα. Αν δικαιωνόταν, που ήταν και το πλέον πιθανό, θα έπαιρνε τρεις βαθμούς στα χαρτιά και θα αφαιρούνταν άλλοι τόσοι από τον αντίπαλό της, που είχε παίξει επίσης με παράτυπα δελτία και στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά κανείς δεν το παρατήρησε.

Γι΄ αυτούς τους αγώνες, πάντως, ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύει, αφού έχει παρέλθει η προθεσμία κατάθεσης ένστασης. Ο γενικός αρχηγός του Δικεφάλου, Δημήτρης Σαραϊδάρης, όπως και ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου, Ευθύμης Παπασούλης, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους προς τη διοίκηση, η οποία τις έκανε αποδεκτές αφού η ίδια τις είχε ζητήσει.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν θα καταθέσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της. «Η ακλόνητη και επιβεβαιωμένη διαχρονικά και με υψηλό τίμημα θέση της ομάδας μας ότι οι αγώνες κερδίζονται και χάνονται στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά δεν πρόκειται ποτέ να μπει σε διαπραγμάτευση και δεν δύναται να αλλοιωθεί ακόμα και μπροστά στην επίτευξη ενός τόσο σημαντικού στόχου» υπογραμμίζει -μεταξύ άλλων- η “κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ, που εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η «παράδοξη αυτή απόφαση» (όπως η ίδια τη χαρακτηρίζει), «θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και υπερηφάνειας όχι μόνο των οπαδών της ΑΕΚ, αλλά και ολόκληρου του φίλαθλου κόσμου της Ελλάδας».

Κατόπιν αυτού, η βαθμολογία των πλέι-οφ της Super League παραμένει ως έχει, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται στο +3 από την ΑΕΚ και να χρειάζεται ένα βαθμό στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον Άρη, προκειμένου να «σφραγίσει» τη δεύτερη θέση και το δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League.

Εν τω μεταξύ, η ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε σε καταγγελία προς την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, μετά την αποκάλυψη ότι 12 ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ αγωνίζονταν από τις 5 Ιουλίου στα πλέι οφ με ληγμένα δελτία υγείας.

Η διοίκηση του πρωταθλητή Ελλάδας μιλά για «τεράστιο σκάνδαλο» που αλλοίωσε τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος και ζητεί την τιμωρία των διαιτητών Μανούχου και Φωτιάδη, που δεν διαπίστωσαν και κατ΄ επέκταση δεν ανέφεραν την παράβαση στο πρόσφατο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» με τον «Δικέφαλο» στο Φάληρο, την Κυριακή 12 Ιουλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ