Διαθέσιμα παγκοσμίως τα tweets που εξαφανίζονται μόνα τους σε 24 ώρες

To Twitter ανακοίνωσε την Τρίτη πως λανσάρει σε παγκόσμιο επίπεδο tweets που εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες, σε πνεύμα παρόμοιο με αυτό των stories που είναι διαθέσιμα πχ στο Snapchat και στο Instagram.

Το Twitter είχε προηγουμένως ανακοινώσει τους σχεδιασμούς του για αυτά τα εφήμερα tweets, που ονομάζονται fleets, και τα είχε δοκιμάσει σε Βραζιλία, Ιταλία, Ινδία και Νότια Κορέα.

«Κάποιοι από εσάς μας λέτε ότι το tweeting είναι άβολο επειδή έχει την αίσθηση πως είναι πολύ δημόσιο, πολύ μόνιμο και υπάρχει μεγάλη πίεση να μαζεύει κανείς retweets και likes» είπαν ο Τζόσουα Χάρις, διευθυντής σχεδιασμού, και η Σαμ Χέιβεσον, product manager, σε blogpost. «Επειδή εξαφανίζονται μετά από μία ημέρα, τα Fleets βοήθησαν τους ανθρώπους να νιώθουν πιο άνετα όταν μοιράζονταν προσωπικές και casual σκέψεις, γνώμες και συναισθήματα» πρόσθεσαν.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Reuters, κάποιοι χρήστες που πειραματίζονταν με το εργαλείο είπαν πως είχε δημιουργήσει ανησυχητικά «ανοίγματα» για online παρενόχληση, όπως το να επιτρέπουν ανεπιθύμητα απευθείας μηνύματα. Επίσης, επιτρέπει στους συντάκτες των fleets να κάνουν tag ανθρώπους που τους έχουν μπλοκάρει.

Το Twitter είπε ότι λάμβανε υπόψιν το feedback και δούλευε πάνω σε σχετικές διορθώσεις για προβλήματα ασφαλείας, όπως πχ αυτό με το μπλοκάρισμα.

Τα fleets, που περιλαμβάνουν κείμενο, φωτογραφίες και βίντεο, θα είναι διαθέσιμα στο πάνω μέρος των timelines και στο προφίλ του αποστολέα.

Το Twitter και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δέχονται πιέσεις για να ελέγξουν τις παραβιάσεις κανόνων και τη viral παραπληροφόρησης στις ιστοσελίδες τους. Η Λιζ Κέλεϊ, εκπρόσωπος του Twitter, είπε ότι τα fleets υπόκεινται στους ίδιους κανόνες με τα tweets.

Επίσης επιβεβαιώθηκε από την εταιρεία πως δουλεύει πάνω σε μια λειτουργία live audio, ονόματι «Spaces», την οποία σκοπεύει να δοκιμάσει αργότερα μέσα στο έτος. Η λειτουργία αυτή θα επιτρέπει στους χρήστες να μιλούν σε δημόσιες, ομαδικές συζητήσεις. Σύμφωνα με το Reuters έχει κάποιες ομοιότητες με το Clubhouse, μια κοινωνική πλατφόρμα όπου οι χρήστες καλούνται να συζητούν σε voice chat rooms.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ