Εβδομάδα πυκνών επαφών για τον πρωθυπουργό (video)

Σειρά δραστηριοτήτων θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου το απόγευμα θα μιλήσει στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, με βασικό άξονα τον σχεδιασμό της μεταμνημονιακής εποχής, ενώ την Τρίτη θα βρίσκεται στο Λονδίνο για να συμμετάσχει στη «Διαδικασία του Βερολίνου» για τα Δυτικά Βαλκάνια, όπου για πρώτη φορά προσκαλείται επίσημα η Ελλάδα.
Tην Τετάρτη και την Πέμπτη θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και η πρόσκληση στη FΥRΟΜ.
Στη διάρκεια της συνόδου ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον Ταγίπ Ερντογάν, στον οποίο αναμένεται να θέσει το ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, με νέες προκλητικές δηλώσεις, συνέδεσε και πάλι το θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών με τους 2 Ελληνες που κρατούνται στην Αδριανούπολη, ενώ ανάλογη επιστολή έστειλε η Άγκυρα στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου.

Στο μέτωπο της οικονομίας
Σε ένα κείμενο – πλαίσιο, 5-6 σελίδων, αναμένεται η Κομισιόν την προσεχή Τετάρτη, μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup, να προσδιορίσει τη διαδικασία της μεταμνημονιακής περιόδου. Οι μεταπρογραμματικοί όροι έχουν ήδη αποτυπωθεί στο παράρτημα της απόφασης του Eurogroup της 21ης Ιουνίου, ενώ δεν πρόκειται να υπάρξει καμία πρόσθετη αναφορά στις δεσμεύσεις που απορρέουν από την τρίτη αξιολόγηση, και αφορούν το αφορολόγητο και τις συντάξεις.
Σειρά συναντήσεων με μεγάλους επενδυτές και εκπροσώπους διεθνών funds θα έχει από Δευτέρα και μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup ο Ευκλέιδης Τσακαλώτος με στόχο να προσελκύσει ξένες επενδύσεις στη χώρα μας είτε με άμεσο τρόπο είτε σε ένα δεκαετές κρατικό ομόλογο που προγραμματίζει να εκδώσει η Αθήνα.
Την ίδια ώρα σε επενδυτική αναβάθμιση των ομολόγων των ελληνικών τραπεζών προχώρησε μετά από 7 χρόνια η S&P.
Πηγές: ΕΡΤ1, Α’ Πρόγραμμα
Σχετική είδηση: Σε Θεσσαλονίκη, Λονδίνο, Βρυξέλλες ο Αλ. Τσίπρας την ερχόμενη εβδομάδαwww.ert.gr

2018-07-07 11:22:57

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ