Εκκενώνονται πόλεις έξω από την Ιερουσαλήμ, καθώς μαίνεται πυρκαγιά

Πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες, σε μια πυρκαγιά που κατακαίει τους δασώδεις λόφους έξω από την Ιερουσαλήμ, με τις αρχές να έχουν προχωρήσει στην εκκένωση περισσότερων μικρών πόλεων σήμερα, καθώς αεροσκάφη και πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς για δεύτερη ημέρα.

Το πύρινο μέτωπο, σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων δυτικά της Ιερουσαλήμ, είχε ως αποτέλεσμα να υψωθούν σύννεφα καπνού ανατολικά, φθάνοντας πάνω από την πόλη. Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέφεραν πως ορισμένοι άνθρωποι δέχθηκαν φροντίδα, επειδή εισέπνευσαν καπνό, όμως δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί.

Η ισραηλινή Αρχή Πυρόσβεσης και Διάσωσης έκανε γνωστό πως 75 πληρώματα και 10 αεροσκάφη επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας της χώρας, έκαψε χθες περίπου 170.000 στρέμματα, αναγκάζοντας εκατοντάδες ανθρώπους να εκκενώσουν τις εστίες τους.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν και άλλες εκκενώσεις, όπως έγραψε η ισραηλινή Αρχή Πυρόσβεσης και Διάσωσης στο Twitter, ενώ σε άλλους έχουν δοθεί εντολές εκκένωσης.

Την ίδια ώρα, ισραηλινά ΜΜΕ μεταδίδουν πως ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει διεθνή βοήθεια για τις φωτιές.

Πηγή: ΑΜΠΕ