Εμφατική πρόκριση της Δανίας στους «8»

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο και τον Κάσπερ Ντόλμπεργκ να «πετά φωτιές» στην επίθεση η Δανία διέλυσε με 4-0 την Ουαλία στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Euro 2020 και πήρε πανηγυρικά το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς της διοργάνωσης, όπου θ΄ αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα, ανάμεσα στην Ολλανδία και στην Τσεχία.

Η σημερινή συνάντηση των δύο ομάδων ήταν η πρώτη σε κορυφαίο τουρνουά, με τους Ουαλούς να ζουν έναν «εφιάλτη». Μετά τις Γαλλία, Βέλγιο και Αγγλία, η ομάδα του Χιούλμαντ έγινε η τέταρτη που κατάφερε να παραβιάσει περισσότερες από μία φορά την εστία του Γουόρντ στα τελευταία 24 ματς.

«Δράστης» των δύο πρώτων τερμάτων ήταν ο νεαρός στράικερ της Νις. Η επιστροφή του 23χρονου Ντόλμπεργκ στο γήπεδο όπου έζησε μεγάλες στιγμές με τον Άγιαξ (119 συμμετοχές σε 3 χρόνια, με 45 γκολ από το 2016 έως το 2019) συνδυάστηκε με μία μεγαλειώδη εμφάνιση από την πλευρά του.

Αρχικά με το πανέμορφο σε εκτέλεση τέρμα στο 27ο λεπτό, όταν βρήκε όσο χώρο χρειαζόταν για να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γουόρντ και στη συνέχεια, στο 48΄, εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Γουίλιαμς κι από κοντά δεν είχε κανένα πρόβλημα να «εκτελέσει» τον γκολκίπερ των «δράκων».

Οι Δανοί από κει και πέρα κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Αφού έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία στο 86΄ για να φτάσουν στο 3-0, με το πλασέ του Μπρεθγουέιτ να σταματά στο δοκάρι, δύο λεπτά μετά, ο Μέλε ανέβασε το δείκτη του σκορ, για να «γράψει» το 4-0 στις καθυστερήσεις ο Μπρέϊθγουειτ με σουτ κι αφού η φάση ελέγχθηκε από το VAR.

Στην 96η συμμετοχή του με την φανέλα της Εθνικής Ουαλίας, ο Γκάρεθ Μπέιλ, είδε την ομάδα του να γνωρίζει τη συντριβή και να μην προχωρά πιο μακριά από την φάση των ομίλων, όπως είχε κάνει στην προηγούμενη διοργάνωση στα γήπεδα της Γαλλίας, ενώ από την άλλη ο Σμάιχελ, διαφύλαξε για πρώτη φορά ανέπαφη την εστία του στη διοργάνωση!

Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι Ουαλοί, λόγω της αποβολής του Γουΐλσον στο 90ό λεπτό.

Οι συνθέσεις:

ΟΥΑΛΙΑ (Ρομπ Πέιτζ): Γουόρντ, Ρόμπερτς (40΄ Γουίλιαμς), Ρόντον, Μέϊφαμ, Ντέιβις, Μορέλ, Άλεν, Τζέιμς (78΄ Μπρουκς), Ράμσεϊ, Μπέιλ, Μουρ (78΄ Ρόμπερτς)

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Κγάερ (77΄ Άντερσεν), Βέστεγκααρντ, Στρίγκερ Λάρσεν (77΄ Μποϊλεσεν), Χόιμπγερκ, Ντιλέινι (60΄ Γένσεν) , Μέλε, Ντάμσγκααρντ (60΄ Νόργκααρντ), Ντόλμπεργκ (69΄ Κορνέλιους), Μπρεϊθγουέιτ