“Εξοικονομώ”-Βόρειο Αιγαίο : Σε 15 λεπτά εξαντλήθηκαν πόροι 14 εκατ. ευρώ

Μοιράσου το άρθρο:

Μόλις για 15 λεπτά της ώρας ήταν διαθέσιμη σήμερα για τους κατοίκους του Βορείου Αιγαίου η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «εξοικονομώ -αυτονομώ» που περίμεναν με ενδιαφέρον πολλοί ιδιοκτήτες .

Οι διαθέσιμοι πόροι των περίπου 14 εκατομμυρίων εξαντλήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά από τις αιτήσεις όσων τυχερών κατάφεραν να μπουν στο σύστημα.

Με επιστολή του στον Υπουργό Περιβάλλοντος το τμήμα ΒΑ Αιγαίου του ΤΕΕ διαμαρτύρεται γιατί και οι πόροι που διατέθηκαν για το Βόρειο Αιγαίο είναι λίγοι σε σχέση με άλλες περιφέρειες όπως στο  Ν. Αιγαίο που διατέθηκαν 24,5 εκατομμύρια ενώ  δεν μπαίνουν από το Υπουργείο κριτήρια επιλεξιμότητας παρά μόνο η η εξάντληση των διαθέσιμων πόρων.

«Κανείς δεν αμφισβητεί τη χρησιμότητα του Προγράμματος «εξοικονομώ-αυτονομώ», για αυτό και έχει προκύψει η τόση δημοφιλία του. Η εμπειρία των δύο τελευταίων όμως κύκλων του προγράμματος δείχνει ότι το Υπουργείο είναι απαραίτητο να αλλάξει γραμμή πλεύσης  και να εξασφαλίσει την εφαρμογή του με όρους και συνθήκες που πραγματικά ανταποκρίνονται στις κοινωνικοοικονομικές και ενεργειακές ανάγκες των πολιτών, έτσι ώστε να μην υπάρχουν αδικαιολόγητοι αποκλεισμοί. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχουν εμμονές ως προς την τήρηση μιας διαδικασίας για την οποία έχουν εκφραστεί επανειλημμένως αμφιβολίες και αντιδράσεις» σημειώνει στην επιστολή του το Τμήμα ΒΑ Αιγαίου του ΤΕΕ και ζητά να επανεξετάσει τη στάση του καθώς και τα κονδύλια που δίνονται σε μια από τις πιο φτωχές  Περιφέρειες  που είναι το Βόρειο Αιγαίο.

Μοιράσου το άρθρο: