Επίθεση με δέκα νεκρούς σε γραφεία του υπουργείου Παιδείας στο Αφγανιστάν

Δέκα  άνθρωποι έχασαν  τη ζωή τους  και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν  στη μάχη με άνδρες των σωμάτων σφαλείας που ενεπλάκησαν  ένοπλοι που  επιτέθηκαν σήμερα σε γραφεία του υπουργείου Παιδείας στην πόλη Τζαλαλάμπαντ του Αφγανιστάν.
Οι ένοπλοι πυροδότησαν εκρηκτικά την ώρα που διεξάγονταν εισαγωγικές εξετάσεις για το πανεπιστήμιο της Τζαλαλαμπάντ στις οποίες συμμετέχουν περίπου 16.000 μαθητές.    Η επίθεση ξεκίνησε περίπου στις 07:30 ώρα Ελλάδας και σύμφωνα με φωτογράφο του  Γαλλικού Πρακτορείου μετά το τέλος της επιχείρησης, μέτρησε ο ίδιος δέκα πτώματα εκ των οποίων δύο των δραστών.
Άγνωστος παραμένει ο αριθμός  των ανθρώπων που βρέθηκαν αγιδευμένοι μέσα στο κτίριο, όπου εισήλθαν οι δυνάμεις της αστυνομίας. Ο διοικητής της αστυνομίας  σε τηλεοπτικές δηλώσεις του τόνισε  οτι προτεραιότητα ήταν  α σωθούν οι εγκλωβισμένοι.
Την ευθύνη για  την επιθεση αυτή δεν εχει αναλάβει  καμία οργάνωση μέχρι τώρα. Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι, πρόκειται για την τρίτη επίθεση στην Τζαλαλάμπαντ μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων, μετά την επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή σε μια ομάδα Σιχ την 1η Ιουλίου και μια δεύτερη που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι χθες Τρίτη, την ευθύνη της οποίας, ανελαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Το υπουργείο Παιδείας της επαρχίας Νανγκαχάρ, έχει γίνει στόχος επιθέσεων ξανά στο παρελθόν. Η τελευταία είχε σημειωθεί πριν ακριβώς 11 μήνες: Ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου, την ώρα που άλλοι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας. Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι είχαν τραυματιστεί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, DPAwww.ert.gr

2018-07-11 07:56:03

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ