Επιδότηση πάγιων δαπανών: Τελευταία ημέρα για τις αιτήσεις ενίσχυσης από τις επιχειρήσεις

Λήγει σήμερα Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των τελικών αιτήσεων και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να σπεύσουν να οριστικοποιήσουν τις αιτήσεις τους.

Η παράταση είχε δοθεί λόγω της ανάγκης επιπλέον στήριξης και παροχής ενίσχυσης των επιχειρήσεων που πλήττονται οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού COVID-19.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών οι επιχειρήσεις οι οποίες αναμένεται να ωφεληθούν από το Πρόγραμμα Επιδότησης Παγίων δαπανών ανέρχονται στις 30.000.

Οι δικαιούχοι (από περίπου 74.000 αιτήσεις συνολικά) θα λάβουν τα «κουπόνια» συμψηφισμού με μελλοντικούς φόρους και εισφορές προκειμένου με αυτό τον τρόπο να ενισχύσουν τη ρευστότητα των επιχειρήσεων τους και να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες τους.

Τα στοιχεία από τον έλεγχο των αιτήσεων δείχνουν ότι οι επιχειρήσεις οι οποίες θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα προέρχονται κυρίως από τους κλάδους της εστίασης με 10.000 αιτήσεις και περίπου 3.500 αιτήσεις του τουρισμού με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κι άλλα καταλύματα. Ακολουθούν άλλες εμπορικές επιχειρήσεις, αλλά και επιχειρήσεις από τις μεταφορές και τον πολιτισμό.

Η μέση ενίσχυση διαμορφώνεται στα 14.000 ευρώ περίπου, ενώ οι μισές επιχειρήσεις λαμβάνουν ενίσχυση άνω των 3.720 ευρώ.

Oι ΚΑΔ με το μεγαλύτερο συνολικό ποσό ενίσχυσης περιλαμβάνουν:

  • 475 επιχειρήσεις καταλυμάτων
  • 356 επιχειρήσεις εστίασης
  • 019 επιχειρήσεις λιανεμπορίου
  • 272 επιχειρήσεις χονδρεμπορίου
  • 488 επιχειρήσεις χερσαίων μεταφορών
  • 008 επιχειρήσεις αθλητικών δραστηριοτήτων και δραστηριοτήτων διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Ήδη έχουν γίνει οι πρώτοι αυτόματοι συμψηφισμοί φόρων ύψους 32,7 εκατ. ευρώ.

Η ΑΑΔΕ συνεχίζει να ελέγχει τις οφειλές των δικαιούχων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.
H πλατφόρμα «myBusinessSupport» παρέχει διαρκή ενημέρωση στις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στην επιδότηση παγίων δαπανών.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.