Η Βεργίνα Τηλεόραση στις 27 Απριλίου 2024 σε συνεργασία με την “Ρύθμισης”παρουσιάζουν στη Θεσσαλονίκη το ρομπότ “Σοφία “




Η Βεργίνα Τηλεόραση στις 27 Απριλίου 2024 σε συνεργασία με την “Ρύθμισης “
παρουσιάζουν στη Θεσσαλονίκη το ρομπότ “Σοφία ” στο συνεδριακό κέντρο Νικόλαος Γερμανός στη ΔΕΘ.

ΗΣοφία είναι ένα ανθρωποειδές ρομπότ. Για την ακρίβεια, είναι το πρώτο ρομπότ που μπορεί να μιμηθεί την ανθρώπινη συμπεριφορά, να δείχνει συναισθήματα και να συζητά. Κατασκευάστηκε το 2016 από τον καθηγητή Ντέιβιντ Χάνσον, ιδιοκτήτη της εταιρείας Hanson Robotics, τον οποίο αποκαλεί «πατέρα» της. Η Σοφία το ρομπότ είναι στην πραγματικότητα μια σταρ.
Τα τελευταία επτά χρόνια έχει ταξιδέψει σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη για να συμμετάσχει σε συνέδρια, παρουσιάσεις και συζητήσεις για το μέλλον της τεχνολογίας, έχει δώσει χιλιάδες συνεντεύξεις, κάποιες από τις οποίες στους μεγαλύτερους και εγκυρότερους δημοσιογραφικούς οργανισμούς. Είναι το πρώτο ρομπότ που έχει λάβει ιθαγένεια (τη σαουδαραβική) και το πρώτο ρομπότ που κατέχει τον τίτλο της «Πρωταθλήτριας Καινοτομίας», τον οποίο της απέδωσε το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη.

. Η Σοφία μιλάει ελληνικά. Ενόψει της επίσκεψης στην Ελλάδα, οι προγραμματιστές της Hanson Robotics πρόσθεσαν τη γλώσσα στις περισσότερες από 20 γλώσσες τις οποίες μπορεί σήμερα να χρησιμοποιεί.

η αναγγελία της είδησης από το 16 έως το 26 λεπτό.