Η Βιλερμπάν έκοψε τη φόρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Η νίκη της Βιλερμπάν επί της ΤΣΣΚΑ, το «διπλό» της Ρεάλ Μαδρίτης στην Αγία Πετρούπολη επί της Ζενίτ και η άνετη νίκη της Ούνικς Καζάν επί της Μπασκόνια «σημάδεψαν» το δεύτερο… πιάτο της 6ης αγωνιστικής της εφετινής Euroleague.

Η Βιλερμπάν έριξε ακόμη μία… βόμβα στην εφετινή Euroleague, καθώς νίκησε με 70-68 την ΤΣΣΚΑ, η οποία είχε την ευκαιρία της για να φύγει με τη νίκη το φινάλε, αλλά ο Κλάιμπερν αστόχησε σε τρίποντο στην εκπνοή.

Οι Γάλλοι ανέβηκαν πλέον στο 4-2, όπου έπιασαν τους Ρώσους, τον Ολυμπιακό και τη Μακάμπι σε μία , τετραπλή ισοβαθμία.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Οκόμπο με 14π., ενώ δεν αγωνίστηκε ο Κώστας Αντετοκούνμπο. Ο Χάκετ είχε 16 πόντους για την ΤΣΣΚΑ, αλλά δεν έφτανε, καθώς Σβεντ και Κλάιμπερν ήταν πολύ άστοχοι.

Στην Αγία Πετρούπολη, η Ρεάλ Μαδρίτης δυσκολεύτηκε για τρεις περιόδους απέναντι στη Ζενίτ, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο βρήκε τα σουτ, πήρε διαφορά 7-8 πόντων και τη διατήρησε ως το φινάλε φτάνοντας στην πέμπτη νίκη της (5-1).

Ο Ερτέλ με 15 πόντους και ο Ταβάρες (14π.) ήταν οι πυλώνες της νίκης της «βασίλισσας», ενώ για τους Ρώσους (που υποχώρησαν στο 3-3), ξεχώρισαν ο Μπάρον (14π.) και ο Λόιντ (11π., 5 ασ.)

Στο Καζάν, η Ούνικς σημείωσε τη δεύτερη νίκη της (2-4), κάνοντας… φύλλο και φτερό για τρεις περιόδους την Μπασκόνια (3-3), μέχρι το τελικό 83-69. Οι Ρώσοι ήταν καταιγιστικοί στη δεύτερη περίοδο, όπου με ένα εντυπωσιακό 24-6, πήραν διαφορά 25 πόντων κι έφτασαν με άνεση μέχρι το ροζ φύλλο αγώνα.

Οι Μπράουν (14π., 6ρ.), Βοροντσέβιτς (14π., 7ρ.) «καθάρισαν» για την Ούνικς (ο Χεζόνια είχε 8π. με 0/4 τρίποντα), την ώρα που από τους Βάσκους διασώθηκαν μόνο ο Μπάλντγουιν (23π.) και ο Κοστέλο (18π.)