Η μεγάλη ώρα για το Μουντιάλ έφτασε, την Πέμπτη η πρεμιέρα (17:30 τελετή έναρξης, 18:00 Ρωσία-Σ. Αραβία ΕΡΤ1) – Kαι οι 64 αγώνες απ΄ ευθείας από την ΕΡΤ (video)

Μετά από τετραετή αναμονή, οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι …μετρούν ώρες για την έναρξη της κορυφαίας γιορτής του λαοφιλέστερου των παιχνιδιών. Αύριο το απόγευμα (18:00) στο Luzhniki Stadium της Μόσχας, ο Αργεντινός, Νέστορ Πιτάνα, θα σφυρίξει για το εναρκτήριο λάκτισμα του Μουντιάλ, που για έναν μήνα θα κρατήσει καρφωμένους στις τηλεοράσεις, δισεκατομμύρια ανθρώπων.

Λίγο νωρίτερα, ο Ρονάλντο το «φαινόμενο», ο Βρετανός τραγουδιστής, Ρόμπι Γουίλιαμς και η Ρωσίδα σοπράνο, Αϊντα Γκαριφούλινα, θα είναι οι πρωταγωνιστές στην τελετή έναρξης, μπροστά στους 80.000 θεατές που αναμένεται να κατακλύσουν το γήπεδο. Ανάμεσα τους, άπαντες οι κορυφαίοι αξιωματούχοι του διεθνούς ποδοσφαίρου, ο «αμφιτρύων» πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ αίσθηση προκαλεί το διπλωματικό μποϊκοτάζ που έχουν ανακοινώσει η Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Και τους 64 αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας του 2018 θα τους απολαύσετε απευθείας από την ΕΡΤ την ΕΡΤ HD, από το WEBTV της ΕΡΤ, το ΕΡΤ HybridTV για όσους έχουν smart tv και όλες τις συσκευές όπου η ΕΡΤ έχει παρουσία. Η ΕΡΤ για πρώτη φορά παρέχει και υπηρεσίες Virtual Reality , μέσω της εφαρμογής ERT VR για smart phone και iphone. Η εφαρμογή διατίθεται και για tablet.
Πάνω από 20 αρχηγοί κρατών στο εναρκτήριο παιχνίδι, λείπουν εκείνοι της Δύσης
Ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας θα βρίσκεται μεταξύ των (πάνω από 20) αρχηγών κρατών που θα παρακολουθήσουν τον αυριανό εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, ανάμεσα στη διοργανώτρια Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία, όπως ανακοίνωσε η Μόσχα. Ανάμεσα στα ονόματα και τις χώρες που μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους, πάντως, δεν υπάρχουν εκπρόσωποι δυτικών κρατών.
Την παρουσία των «περισσότερων από 20 αρχηγών κρατών» ανέφερε στο Tass ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Αλεξέι Σορόκιν. «Είναι απολύτως φυσιολογικό», είπε, «ότι οι αρχηγοί κρατών εξέφρασαν το ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν τον εναρκτήριο αγώνα και τον τελικό. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους».
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι στη ρωσική πρωτεύουσα θα βρεθούν οι ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν, της Ρουάντα, της Αρμενίας, του Καζακστάν, του Λιβάνου, της Μολδαβίας, του Παναμά, της Παραγουάης, του Τατζικιστάν, του Ουζμπεκιστάν και ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, όπως και οι αποσχισθείσες δημοκρατίες -οι οποίες αναγνωρίστηκαν από τη Μόσχα και από πολύ λίγα άλλα κράτη- της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας.
Ξεκίνημα με Ρωσία-Σαουδική Αραβία
Η «οικοδέσποινα» Ρωσία υποδέχεται την Σαουδική Αραβία στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου. Και παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ δεν έχουν «σταυρώσει» νίκη από τις 7 Οκτωβρίου 2017 (!) όταν επικράτησαν 4-2 της Νότιας Κορέας (σ.σ. ακολούθησαν επτά φιλικοί αγώνες χωρίς νίκη), θεωρούνται το λογικό φαβορί για να «μπουν με το δεξί» στην διοργάνωση. Ο εμπειρος τεχνικός αναμένεται να εμπιστευθεί την «ασφάλεια» του 4-4-2, αλλά και την μετατροπή του σε 4-2-3-1, ανάλογα με την εξέλιξη και τον ρυθμό του αγώνα. Ο Ιγκόρ Ακινφέεφ, που είναι γνωστός για τις εντυπωσιακές ικανότητες του, αλλά και εξίσου γνωστός για τις αγωνιστικές μεταπτώσεις του, αποτελεί «κλειδί» του ματς. Σημαντικό ρόλο στην απόδοση της Ρωσίας, έχει ο Τζαγκόεφ, ενώ στην επιθετική λειτουργία, δεσπόζουν οι Σαμέντοφ, Ζιρκόφ και Σμολόφ.
Απέναντι στους διοργανωτές θα βρεθούν οι Σαουδάραβες του Χουάν Αντόνιο Πίτσι. Ο Αργεντινός τεχνικός, έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που βασίζεται στην ομαδικότητα και στο πάθος. Το αδύνατο σημείο της ομάδας είναι η …χαμηλή ταχύτητα -πάντα σε σχέση με τα διεθνή δεδομένα- όπως φάνηκε και στην νίκη επί της εθνικής Ελλάδας με 2-0, στις 15 Μαϊου 2018. Εκτοτε, οι Σαουδάραβες έδωσαν τρία πολύ δυνατά φιλικά, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες από Ιταλία, Γερμανία και Περού. Ο Πίτσι, προτιμά το 4-2-3-1 με τον Αλ Μουαλάντ στην κορυφή της επίθεσης και αγωνιστικό προσανατολισμό την αξιοποίηση της αντεπίθεσης.
Διαιτητής: Νέστορ Πιτάνα (Αργεντινή)
Οι πιθανές συνθέσεις:
ΡΩΣΙΑ (Στανισλάβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Κουτέποφ, Σμολνίκοφ, Ιγκνασέβιτς, Ζόμπιν, Γκαζίνσκι, Ζιρκόφ, Τζαγκόεφ, Γκολόβιν, Σαμέντοφ, Σμολόφ.
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Αλ Μαγιούφ, Αλ Σαχράνι, Ομάρ Χαουσαουϊ, Οσάμα Χαουσαουϊ, Αλ Χαρμπι, Αλ Φαρατζ, Οταϊφ, Γιασίμ, Αλ Νταουσάρι, Αλ Σέχρι, Αλ Μουαλάντ.
ΠΗΓEΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕsports.ert.gr.

2018-06-13 19:46:36

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ