Η ARM μεταφέρει το τμήμα IoT στην Softbank και επικεντρώνεται στους επεξεργαστές

Η ARM ανακοίνωσε τα σχέδιά της για διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της που σχετίζονται με το Internet of Things, κίνηση που θα οδηγήσει την μεταφορά των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων υπό την σκέπη της SoftBank.

Ο διαχωρισμός των δραστηριοτήτων έρχεται σε μία περίοδο που η ARM επιδιώκει να επικεντρωθεί εξολοκλήρου στην αγορά των ημιαγωγών, τομέας μέσω του οποίου η εταιρεία έχει καθιερωθεί στον χώρο της ευρύτερης αγοράς φορητών συσκευών. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η ARM εξαγοράστηκε από την ιαπωνική SoftBank το 2016.

Η μεταφορά των δραστηριοτήτων, σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας TechCrunch, θα πρέπει να αναμένει την τυπική έγκριση τόσο του διοικητικού συμβουλίου όσο και την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών. Παρόλα αυτά εκτίμηση της διοίκησης της εταιρείας είναι ότι όλες οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Παρόλο που οι δραστηριότητες του IoT θα ανήκουν πλέον σε άλλο τμήμα της μητρικής εταιρείας, η ARM σχεδιάζει την συνέχιση της συνεργασίας με το IoT Services Group (ISG) καλύπτοντας τον υπολογιστικό τομέα της ανάπτυξης σχετικών projects. Αντίθετα, οι τομείς του data software και των υπηρεσιών θα καλύπτονται από τα νέα τμήματα.

«Η ARM θεωρεί ότι υπάρχουν σπουδαίες ευκαιρίες στην συμβιωτική ανάπτυξη δεδομένων και επεξεργαστών», ανέφερε σε δήλωσή του ο Simon Segars, διευθύνων σύμβουλος της ARM, για να συμπληρώσει ότι «η εμπειρία της SoftBank στην διαχείριση ταχέως αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων θα μπορούσε να βοηθήσει τον τομέα ISG να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητές του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναλυτές θεωρούν ότι οι IoT δραστηριότητες της ARM έχουν γνωρίσει σημαντική επιτυχία μέχρι σήμερα, με τις τεχνολογίες της εταιρείας να βρίσκονται εγκατεστημένες σε δισεκατομμύρια συσκευές ανά τον κόσμο, ενώ απώτερος στόχος είναι αυτές οι τεχνολογίες να βρεθούν σε ένα τρισεκατομμύριο συσκευές εντός της επόμενης δεκαετίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ