Η Rakuten Viber γιορτάζει μια δεκαετία δωρεάν, διαδραστικής και ασφαλούς ανταλλαγής μηνυμάτων

Η Rakuten Viber γιορτάζει 10 χρόνια από τότε που παρουσίασε ένα νέο είδος πλατφόρμας μηνυμάτων σε όλο τον κόσμο, μια πλατφόρμα που δίνει αξία στη ιδιωτικό απόρρητο των χρηστών την ίδια ώρα που αξιοποιεί την τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας.

Το Viber ξεκίνησε το 2010 με τον απλό στόχο του να προσφέρει ένα εναλλακτικό τρόπο επικοινωνίας, δίνοντας την ευκαιρία για δωρεάν διεθνείς κλήσεις στους χρήστες κινητών. Από τότε έχει εξελιχθεί πολύ, αλλάζοντας τη βιομηχανία της επικοινωνίας και προσφέροντας μια εύκολη στη χρήση πλατφόρμα που περιέχει λειτουργίες όπως μηνύματα, ομαδικές συνομιλίες, ομαδικές ηχητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις, κοινότητες και chatbots, διατηρώντας την ίδια ώρα την ασφάλεια του ιδιωτικού απορρήτου ως βασική υπόσχεση προς του χρήστες του.

Ήταν το 2014 όταν το Viber έγινε μέλος της Rakuten Inc., μιας εταιρείας που βρίσκεται διεθνώς στην κορυφή της αγοράς στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τις οικονομικές υπηρεσίες. Παρουσιάζοντας τις Κοινότητες το 2018 ήταν επίσης ένα μεγάλο βήμα για την εταιρεία, δίνοντας τη δυνατότητα σε διαχειριστές να δημιουργούν μεγάλες ομαδικές συνομιλίες με απεριόριστο αριθμό συμμετεχόντων. Την επόμενη χρονιά παρουσιάστηκε η λειτουργία των ομαδικών ηχητικών κλήσεων. Σήμερα το Viber συνεχίζει στο δρόμο του να γίνει μια πλατφόρμα επικοινωνίας που τα περιέχει όλα, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές του στο fintech, μην εγκαταλείποντας τη δέσμευσή του για την ασφάλεια των δεδομένων του κάθε χρήστη.

Το 2020 το Viber ανακοίνωσε νέες λειτουργίες που έδωσαν λύσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως ομαδικές βιντεοκλήσεις, και υποστήριξε τις δυνατότητές του, διπλασιάζοντας το μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων στους 20, τόσο στις ομαδικές ηχητικές κλήσεις όσο και στις βιντεοκλήσεις. Το Νοέμβριο, επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε τα μελλοντικά της σχέδια για επέκταση στον κόσμο του fintech, παρουσιάζοντας την πρόσφατη λύση της για πληρωμές μέσω chatbot.

«Το ταξίδι του Viber αυτά τα 10 χρόνια δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τις εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων που μας εμπιστεύθηκαν την προσωπική τους επικοινωνία και μαζί με τους οποίους μεγαλώσαμε και γίναμε αυτό που είμαστε σήμερα. Στο Viber, η υπόσχεση που δίνουμε στους χρήστες μας είναι να τους προσφέρουμε πάντα ένα δωρεάν και ασφαλή τρόπο για να μένουν σε επαφή με τον κόσμο τους. Καθώς οι τεχνολογίες συνεχίζουν να παίζουν όλο και μεγαλύτερο ρόλο στις ζωές μας, η προστασία των προσωπικών δεδομένων και η ασφάλεια των επικοινωνιών γίνεται όλο και σημαντικότερη. Οι υπάλληλοι του Viber κάνουν το παν, δουλεύοντας σκληρά για τη σημαντική αυτή αποστολή τους. Για τους περισσότερους από εσάς είναι ανώνυμοι, αλλά πιστέψτε με, είναι η καλύτερη ομάδα που θα μπορούσε να έχει κανείς», λέει ο Djamel Agaoua, CEO της Rakuten Viber.

«Όλα ξεκίνησαν με την πολύ απλή αποστολή να βοηθήσουμε ανθρώπους να επικοινωνήσουν με τους αγαπημένους τους» λέει η Anna Znamenskaya, Chief Growth Officer της Rakuten Viber. «Τώρα που ο κόσμος αλλάζει με γεωμετρική πρόοδο, έτσι αλλάζουν και τα μέσα επικοινωνίας του. Το Viber έχει για σκοπό να βρίσκεται πάντα μπροστά, προς όφελος των χρηστών του, όπως έχουμε κάνει ως τώρα».

Ως μέρος των εορτασμών για τα 10ά του γενέθλια, το Viber προσφέρει εκατομμύρια δώρα στους χρήστες του μέσα από το chatbot Τροχός της Τύχης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ