Θεοχάρης: Καλά κάνει η κυβέρνηση που προσπαθεί να εξαντλήσει τα περιθώρια για συμφωνία στο Σκοπιανό (audio)

Οι σχέσεις των δυο χωρών Ελλάδας –Τουρκίας περνάνε από κύματα περισσότερης και λιγότερης έντασης. Ας ελπίσουμε να ξεκινήσει μια αποκλιμάκωση της ρητορικής από πλευράς Τουρκίας, η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν βοηθά ούτε εμάς ούτε τη γείτονα χώρα, εκτίμησε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης.

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό ζήτημα ο ανεξάρτητος βουλευτής υπογράμμισε ότι η συγκυρία είναι καλή, η κυβέρνηση πρέπει να την εκμεταλλευτεί και κάνει σωστά που προσπαθεί να εξαντλήσει τα περιθώρια για μια συμφωνία, αυτό όμως δεν σημαίνει- επεσήμανε- ότι πρέπει να δεχθεί οποιαδήποτε συμφωνία για το εν λόγω ζήτημα.
Ερωτηθείς για την ελάφρυνση του χρέους απάντησε ότι το ΔΝΤ δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, η αίσθηση η δική μου είναι ότι θα συμμετάσχει και η γαλλική πρόταση επιτρέπει τη συμμετοχή του.
Νομίζω ότι θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης γρήγορα. Σε ό,τι αφορά την πιστοληπτική γραμμή στήριξης, ο κος Θεοχάρης είπε ότι θα είχε νόημα αν δεν ήταν για έναν μόνο χρόνο και συνεπώς δεν έχει ουσιαστική αξία.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλουwww.ert.gr

2018-04-13 11:13:11

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ