Ικανοποιημένη η Μπίκοφ από την αντίδραση της ΚΟΕ

Ικανοποιημένη δήλωσε η Μάνια Μπίκοφ από τη στήριξη της οποίας έτυχε από την οικεία ομοσπονδία (ΚΟΕ) και τον πρόεδρό της, Δημήτρη Διαθεσόπουλο, μετά την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη, ως αθλήτρια του πόλο.

Η πρωταθλήτρια του τριάθλου, η οποία είχε επαφή τόσο με τον κ. Διαθεσόπουλο όσο και με άλλα στελέχη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς το Δ.Σ. για την αντιμετώπιση του θέματος.

Ταυτόχρονα, όπως η Σοφία Μπεκατώρου και η Μπίκοφ υπογράμμισε ότι στόχος της δημοσιοποίησης της εμπειρίας της είναι να ενθαρρύνει όποιον έχει υποστεί βία, να βρει το θάρρος, να σπάσει τη σιωπή και να το κάνει γνωστό.

Η ανάρτηση της Μπίκοφ:

«Χθες το πρωί επικοινώνησε μαζί μου τηλεφωνικά ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Διαθεσόπουλος, σχετικά με την δημοσιοποίηση της ιστορίας μου και με κάλεσε στην ομοσπονδία, όπου και ακολούθησε μια πολύωρη συζητηση, με τον ίδιο, τον ΓΓ και την εκτελεστική επιτροπή.

Δεν σας κρύβω ότι στον χρόνο που μεσολάβησε έως τη συνάντησή μας κ έχοντας στο μυαλό μου την απαράδεκτη ανακοίνωση της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας, δεν ήξερα τι έπρεπε να περιμένω.

Φτάνοντας με τον Σπύρο και μετά την πρώτη επαφή, ο πρόεδρος, πήρε τον λόγο και μου εξέφρασε αμέσως την αμέριστη συμπαράσταση του ίδιου και της Ομοσπονδίας, καταδικάζοντας απόλυτα το γεγονός.

Έκανε ξεκάθαρο ότι η ομοσπονδία είναι πλήρως δίπλα μου σε οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με την έκταση που επιθυμώ να δώσω κ όσο μακριά κι αν θέλω να το προχωρήσω, ως επίσης παρέχοντάς μου νομική υποστήριξη και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

Εγώ από την πλευρά μου, έκανα σαφές ότι ο σκοπός της ανάρτησης μου ήταν κ παραμένει ο ίδιος.

Μέσα από την δική μου εμπειρία να δημοσιοποιηθεί μια πραγματικότητα, η οποία συμβαίνει και στον αθλητισμό όπως δυστυχώς και σε κάθε τομέα της κοινωνίας, να στηρίξω την γενναία απόφαση της Σοφίας Μπεκατωρου, να ενθάρρυνω όποιον και όποια έχει υποστεί βία οιαδήποτε μορφής να βρει το θάρρος να μιλήσει αλλά κυρίως να ξεκινήσουν επιτέλους δράσεις από την πολιτεία κ άλλους φορείς ώστε να μην βρεθει ποτέ ξανά άλλος άνθρωπος σε παρόμοια θέση, ούτε στον αθλητισμό ούτε πουθενά.

Τα περιστατικά αυτά δεν πρεπει να στιγματίσουν τον ίδιο τον αθλητισμό ούτε τα αθλήματα τα οποία υπηρετησαμε ή υπηρετούμε. Πρέπει όμως σίγουρα κάθε τέτοια άνομη ενέργεια να βγει στην επιφάνεια και να τιμωρηθεί κάθε υπεύθυνος.

Θα ευχαριστήσω λοιπόν δημόσια το ΔΣ της ομοσπονδίας και θα το συγχαρώ για την παραδειγματική αντιμετώπιση ενός τόσο σημαντικού θέματος».