Ισπανία: Ο Γκουαρντιόλα ανέλαβε εξ ολοκλήρου το κόστος επισκευών του Open Arms

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δωρίζει περισσότερα από 100.000 ευρώ για την επισκευή του σκάφους της Open Arms, μία «Μη Κυβερνητική Οργάνωση» που εδρεύει στην Βαρκελώνη και έχει αποστολή τη διάσωση στη θάλασσα των προσφύγων που φθάνουν στην Ευρώπη για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, τις διώξεις ή τη φτώχεια.
Ο Όσκαρ Καμπς, ιδρυτής και διευθυντής του Proactiva Open Arms (έτος ίδρυσης το 2015), αποκάλυψε στα μικρόφωνα της RAC 1 ότι η επισκευή του πλοίου, που βρίσκεται στην Ιταλία, αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις φορές και για μια άλλη μια φορά, θα έχει την υποστήριξη του Πεπ Γκουαρντιόλα. Όπως έγινε γνωστό οι επισκευές στο σκάφος θα κοστίζουν περισσότερο από 100.000 ευρώ, κοντά σε 150.000 ευρώ, κόστος που θα καταβάλλει ο Γκουαρντιόλα στο σύνολό της.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πεπ συνεργάστηκε με την Open Arms. Τον Νοέμβριο του 2016, είχε «δανείσει» την εικόνα του για μια εκστρατεία της ΜΚΟ και έκτοτε έχει διατηρήσει δεσμούς μαζί της, βοηθώντας όταν χρειαστεί. Επιπλέον, έχει δείξει ενδιαφέρον να επιβιβαστεί στο πλοίο για να βοηθήσει ενεργά, όπως και άλλοι διάσημοι άνθρωποι του αθλητισμού, ανάμεσά τους και ο Ερνέστο Βαλβέρδε.
«Όσοι από εμάς ζούμε στον κόσμο του ποδοσφαίρου συνηθίζεται να αποτελούμε παράδειγμα για πολλούς. Οι άνθρωποι που μας παρακολουθούν μας θεωρούν ήρωες επειδή κερδίσαμε πρωταθλήματα ή συμμετείχαμε στους τελικούς. Αλλά οι ήρωες είναι εκείνοι οι ανώνυμοι άνθρωποι που συνεργάζονται με την Proactiva Open Arms. Και αυτή καθημερινά προσπαθεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους να επιβιώσουν».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕsports.ert.gr.

2018-06-12 11:56:34

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ