ΙΤC: Στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το βαρύτερο πλήγμα από το lockdown

Το σφοδρότερο πλήγμα από τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω κορονοϊού υφίστανται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Περίπου το ένα πέμπτο των εταιρειών αυτών λένε ότι κινδυνεύουν να βάλουν μόνιμα λουκέτο εντός τριών μηνών, σύμφωνα με έρευνα του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου (ITC).

«Το lockdown οδήγησε σε σημαντική μείωση εσόδων για τους περισσότερους και διακυβεύεται η επιβίωση πολλών», αναφέρεται σε έκθεση 176 σελίδων που έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα το ITC, μια κοινή υπηρεσία του ΟΗΕ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου που εδρεύει στη Γενεύη.

Σχεδόν τα δύο τρίτα μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανέφεραν ότι «επηρεάστηκαν ιδιαίτερα» από τον αντίκτυπο του lockdown, σε σύγκριση με το 43% των μεγάλων εταιρειών.

Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις για την παγκόσμια απασχόληση, καθώς οι μικρές επιχειρήσεις είναι οι μεγαλύτεροι εργοδότες.

Με το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας απασχόλησης να εξαρτάται από την υγεία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας θα εξαρτηθεί ιδιαίτερα από το πώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα καταφέρουν να επιβιώσουν στην κρίση και να εξέλθουν από αυτή, όπως επισημαίνεται στην έκθεση.

Η έρευνα για τον αντίκτυπο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις παγκοσμίως διενεργήθηκε με τη συμμετοχή χιλιάδων εταιρειών σε 132 χώρες από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο 2020.

Πηγή: Reuters

Μοιράσου το άρθρο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ