Κίεβο: Σειρήνες ήχησαν και μετά τη συνέντευξη Τύπου Ζελένσκι – Φον ντερ Λάιεν

Σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν για ακόμη μια στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας, μετά τη συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα που παραχώρησαν ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Ο πρώτος αεροπορικός συναγερμός στο Κίεβο ήχησε το πρωί, πριν από τη συνάντηση, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σημειώνεται ότι η Ουκρανία φιλοξενεί σήμερα μια ιστορική σύνοδο κορυφής καθώς προσπαθεί να επιταχύνει την προσπάθειά της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πριν από τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμιχάλ δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει θέσει αυτό που αποκάλεσε «φιλόδοξο στόχο» να ενταχθεί στην ΕΕ σε δύο χρόνια. Ωστόσο, αρκετά κράτη μέλη έχουν προειδοποιήσει ότι πρέπει να γίνει σαφές στο Κίεβο ότι αυτό δεν θα είναι δυνατό.

Στο Κίεβο βρίσκονται δεκαέξι Ευρωπαίοι Επίτροποι για να συναντηθούν με την ουκρανική κυβέρνηση.  Φτάνοντας χθες στην πόλη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει νέες κυρώσεις εναντίον της Μόσχας.