«Καθάρισε» ο ΠΑΣ Γιάννινα τον Παναθηναϊκό με δύο νίκες και προκρίθηκε πανηγυρικά στους «4» του Κυπέλλου

Ιστορική πρόκριση, με δεύτερη νίκη επί του Παναθηναϊκού, στους ημιτελικούς του Κυπέλλου, πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Μετά το 2-1 στο Αγρίνιο, στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης, οι Ηπειρώτες κατάφεραν να πετύχουν και στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας μία μεγάλη νίκη με το ίδιο σκορ και για τρίτη φορά στην ιστορία τους να βρεθούν στην τετράδα της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη κατάφερε να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό στα πρώτα λεπτά του ματς και με την κεφαλιά του Παντελάκη και το αυτογκόλ του Χατζηθεοδωρίδη να στείλει στον καναβάτσο τους «πράσινους», οι οποίοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά να μείνουν εκτός από το βασικότερό τους στόχο μέσα στη σεζόν, που δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός, που «έχασε» στην προθέρμανση τον Βέλεθ με ενοχλήσεις στον προσαγωγό, υπέστη τον απόλυτο αιφνιδιασμό απ’ τον εξαιρετικό ΠΑΣ Γιάννινα, που πριν καν φτάσει το ματς στο δεκάλεπτο, πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων.

Στο 2’ από φάουλ του Καρτάλη ο Παντελάκης «έπιασε στον ύπνο» την άμυνα των γηπεδούχων και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα του Διούδη, κάνοντας το 1-0 για τον ΠΑΣ.

Πριν συνέλθουν οι «πράσινοι», οι Ηπειρώτες έφτασαν και σε δεύτερο γκολ στο 9’, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά από πολύ νωρίς την υπόθεση πρόκριση μετά και τη νίκη τους πρριν από δύο εβδομάδες στο Αγρίνιο με 2-1.

Από σέντρα του Μιλιντσεάνου προς τον Ελευθεριάδη, ο Χατζηθεοδωρίδης στην προσπάθειά του να αποκρούσει έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στο βάθος της εστίας του ανήμπορου ν΄ αντιδράσει, Διούδη.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε ν΄ αντιδράσει στο δεύτερο μέρος, πιέζοντας από νωρίς για να σημειώσει ένα γκολ και να «ζεστάνει» ξανά το ματς, όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν πολύ οργανωμένος σε όλες τις γραμμές του γηπέδου και διαχειρίστηκε εξαιρετικά την πίεση, ειδικά απ’ το 50’ και μετά, όπου οι «πράσινοι» επιχείρησαν πολλές πλαγιοκοπήσεις με τον Αϊτόρ.

Στο 74’ η ομάδα του Μπόλονι μείωσε σε 2-1 με κεφαλιά του Πούγγουρα, έπειτα από σέντρα του Αϊτόρ, ενώ στο 87’ ο Λοντίγκιν έκανε εξαιρετική απόκρουση με τα πόδια σε γύρισμα του Καρλίτος, διατηρώντας ως το τέλος το προβάδισμα για την ομάδα των Ιωαννίνων.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νιας είχε σουτ στο αριστερό δοκάρι, στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.