Κανονικά η διεξαγωγή του Γκραν Πρι στη Τζέντα

Το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας θα διεξαχθεί κανονικά βάσει του αρχικού προγράμματος, δήλωσαν σήμερα οι διοργανωτές μετά τις επιθέσεις σε εγκαταστάσεις της Aramco, κοντά στην πίστα της Τζέντα.

Οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ιράν, δήλωσαν ότι εξαπέλυσαν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σε εγκαταστάσεις ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας την Παρασκευή (25/3), ενώ ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι χτυπήθηκε ο σταθμός διανομής πετρελαιοειδών της Aramco στη Τζέντα, προκαλώντας πυρκαγιά σε δύο δεξαμενές, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

«Οι διοργανωτές του αγώνα παραμένουν σε άμεση επαφή με τις αρχές ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και με τη F1 και τη FIA, για να διασφαλίσουν ότι όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται. Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου θα συνεχιστεί όπως είχε προγραμματιστεί», ανέφεραν οι διοργανωτές.

Μια μεγάλη στήλη μαύρου καπνού φαινόταν πάνω από την Τζέντα στα ανατολικά της πίστας που βρίσκεται στις όχθες της Ερυθράς Θάλασσας, καθώς τα αυτοκίνητα έκαναν τα πρώτα δοκιμαστικά το μεσημέρι της Παρασκευής (25/3).

Η έναρξη του δεύτερου γύρου των δοκιμαστικών καθυστέρησε κατά 15 λεπτά, με ομάδες και πιλότους να καλούνται σε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της F1, Στέφανο Ντομενικάλι.

Με πληροφορίες από Reuters