Κινεζική πρωτοβουλία για την παγκόσμια ασφάλεια δεδομένων με «αιχμές» προς τις ΗΠΑ

Η Κίνα ανακοίνωσε μια πρωτοβουλία την Τρίτη για την καθιέρωση παγκοσμίων προτύπων στην ασφάλεια δεδομένων, λέγοντας πως επιθυμεί να προωθήσει την πολυμέρεια στον τομέα σε μια περίοδο κατά την οποία «συγκεκριμένες χώρες» προβαίνουν σε «εκφοβισμό» άλλων και «βλάπτουν» εταιρείες.

Όπως αναφέρει το Reuters, την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Γουάνγκ Γι, υψηλόβαθμο στέλεχος της κινεζικής κυβέρνησης, έναν μήνα αφού οι ΗΠΑ ανέφεραν πως εκκαθαρίζουν «αναξιόπιστες» κινεζικές εφαρμογές στο πλαίσιο ενός προγράμματος ονόματι «Καθαρό Δίκτυο».

Η κινεζική πρωτοβουλία καλεί τις εταιρείες τεχνολογίας να αποτρέψουν τη δημιουργία αποκαλούμενων «backdoors» στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, που θα επέτρεπαν παράνομη απόκτηση δεδομένων. Επίσης ζητά οι συμμετέχοντες να δείξουν σεβασμό στην κυριαρχία, τη δικαιοδοσία και τα δικαιώματα διαχείρισης δεδομένων άλλων χωρών, και να επιδίδονται σε μεγάλης κλίμακας κατασκοπεία ή παράνομη απόκτηση πληροφοριών για ξένους πολίτες μέσω τεχνολογίας πληροφοριών. Παρόλα αυτά, δεν αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες για τη φύση της πρωτοβουλίας, ούτε εάν έχει ενταχθεί σε αυτήν κάποια άλλη χώρα.

Αφήνοντας αιχμές κατά των ΗΠΑ, ο Γουάνγκ είπε πως «κάποιες συγκεκριμένες χώρες επιδιώκουν επιθετικά τη μονομέρεια, ρίχνοντας λάσπες σε άλλες χώρες υπό το πρόσχημα της “καθαριότητας”, και πραγματοποιώντας διεθνή κυνήγια σε βάρος κορυφαίων εταιρειών άλλων χωρών υπό το πρόσχημα της ασφάλειας. Αυτό είναι ωμός εκφοβισμός και θα έπρεπε να απορριφθεί». 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ