Κλ. Ρέγκλινγκ: Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις (video)

Αποκλειστική συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και τη Ραλλού Αλεξοπούλου έδωσε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, στην οποία ανέφερε ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να παραμείνει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων το κάνει, προσθέτοντας ότι ο ESM, ως ο μεγαλύτερος πιστωτής – κατέχει πάνω από το 50% του χρέους – είναι φυσιολογικό να παρακολουθεί μετά το τέλος του προγράμματος.

Ερωτηθείς για το ύψος που θα έπρεπε να φτάσει το ταμειακό απόθεμα προκειμένου η Ελλάδα να προστατευθεί απέναντι σε καταστάσεις που δεν μπορούν να προβλεφθούν, ο κ. Ρέγκλινγκ απάντησε ότι δεν έχει αποφασιστεί ποιο πρέπει να είναι αυτό, σημειώνοντας ωστόσο ότι «θα είναι σημαντικό». «Μπορεί να είναι 20 δισ. ευρώ ή παραπάνω, το οποίο θα καλύψει την ανάγκη για ρευστότητα τους επόμενους 15 μήνες. Όμως είναι οι πρώτες εκτιμήσεις. Είναι σημαντικό να υπάρχει προστασία», είπε ο επικεφαλής του ESM.
Όσον αφορά το θέμα της παρουσίας του ΔΝΤ στην Ελλάδα, ο κ. Ρέγκλινγκ επισήμανε ότι «κάθε κράτος μέλος της Ευρωζώνης είναι επίσης μέλος του ΔΝΤ, γι’ αυτό το ΔΝΤ θα είναι πάντα μαζί μας».
«Φαίνεται λιγότερο πιθανό να συμμετάσχει χρηματοδοτικά. Αλλά θα εμπλέκεται με την Ελλάδα κι αυτό είναι καλό», τόνισε ο επικεφαλής του ESM.
Πηγή: ΕΡΤ1
Συνέντευξη στη Ραλλού Αλεξοπούλουwww.ert.gr

2018-06-14 20:33:21

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ