Κορονοϊός: Διψήφιος ο αριθμός κρουσμάτων από το εξωτερικό – Οι φόβοι για τα «εισαγόμενα» κρούσματα

Μπορεί να γέμισαν με χαμόγελα τα αεροδρόμια της χώρας λόγω του ανοίγματος των συνόρων και της έλευσης τουριστών, ωστόσο οι αρχές της χώρας βρίσκονται σε εγρήγορση και κρατάνε την ανάσα τους προσπαθώντας να λύσουν τη δύσκολη αλλά και ζωτικής σημασίας αυτή εξίσωση: Η χώρα να υποδεχθεί όσους περισσότερους τουρίστες μπορεί, τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα αναγκαία υγειονομικά πρωτόκολλα. Την Τετάρτη, πάντως, στα αεροδρόμια έγιναν δεκάδες μοριακά τεστ στους επισκέπτες, ενώ στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα οι πάντες είναι έτοιμοι για αυτή τη μεγάλη πρόκληση.

Τουλάχιστον 4.500 δειγματοληπτικοί έλεγχοι έχουν γίνει έως τώρα στα αεροδρόμια της χώρας, στο πλαίσιο της συντονισμένης επιχείρησης για τον εντοπισμό και τη διαχείριση τουριστών θετικών στον κορονοϊό. Οι περισσότεροι διενεργήθηκαν στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης -κατά πληροφορίες περίπου 2.000 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και 1.000 στο «Μακεδονία»-, ενώ στον απολογισμό της πρώτης ημέρας επανεκκίνησης του τουρισμού περιλαμβάνονται και τα αεροδρόμια δημοφιλών τουριστικών προορισμών στη νησιωτική χώρα.
Πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα κορονοϊού

Την Τετάρτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 23 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα. Από αυτά, 1 εντοπίστηκε στη Ροδόπη, 2 στην Καστοριά, 1 στην Αττική, 8 στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, 4 εισαγόμενα στον Προμαχώνα, 2 από την Αλβανία, 4 από πτήσεις του εξωτερικού και 1 από την Κάρπαθο. Όσον αφορά το κρούσμα από την Κάρπαθο, πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για Ελληνοαμερικανό ο οποίος διακομίσθηκε με ειδική κάψουλα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου της Κρήτης.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.432, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες. 777 (22,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.906 (55,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Εννέα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Τέσσερις (44,4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 88,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31,8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ