Κουμουτσάκος για Έβρο: Δεν επιβεβαιώνεται οργανωμένο σχέδιο κίνησης προσφύγων



«Είχαμε και εμείς χτες το βράδυ την πληροφορία για κινητικότητα. Δεν επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο», ανέφερε ο υφυπουργός. Όπως εξήγησε στον ΣΚΑΪ ο κ. Κουμουτσάκος παρατηρείται μια μικρή αυθόρμητη κινητικότητα, όπως κι άλλες φορές στο παρελθόν.Οι δυνάμεις που είναι στα σύνορα είναι σε εγρήγορση και έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε ενέργειες για την άμυνα των συνόρων μας, τόνισε. Η πολύ ισχυρή αποτρεπτική λογική και δυνατότητα στη θάλασσα και η πανδημία συντέλεσαν στον μικρότερο αριθμό μεταναστών.Προπαγάνδα οι φήμες για κινητοποίηση στα σύνορα
Το δημοσίευμα της εφημερίδας Haber Turk με τίτλο «Το ταξίδι της ελπίδας μέσω της Αδριανούπολης ξεκινούν και πάλι μετανάστες» σήμανε συναγερμό στις αστυνομικές αρχές για συγκεντρωμένο πλήθος μεταναστών που, σύμφωνα με όσα διαδίδονταν, ξεπερνούσε τις 6.000.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, πρόσφυγες και μετανάστες είχαν μεταφερθεί και πάλι σε σημεία τόσο στην περιοχή της Ανδριανούπολης όσο και στην τουρκική πλευρά στο ύψος του Πετάλου στον Πέπλο, καθώς και στα Ύψαλα.

Οι ελληνικές Αρχές διαψεύδουν το δημοσίευμα, ωστόσο οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι καθ’ όλα έτοιμες. Το πρωί έφτασε στην Αλεξανδρούπολη ο Αλκιβιάδης Στεφανής για προγραμματισμένη επίσκεψη. Ο υφυπουργός Άμυνας θα μεταβεί και στην Ορεστιάδα.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ