«Κόλλησε» στη χιονισμένη Παμπλόνα η Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε τη μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας της La Liga μετά την αναβολή του αγώνα της «συμπολίτισσας» Ατλέτικο με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, λόγω της κακοκαιρίας που δεν επέτρεψε στην πτήση των Βάσκων να προσγειωθεί στην ισπανική πρωτεύουσα.

Οι «μερένγκες» όμως δεν το εκμεταλλεύτηκαν για να προσπεράσουν (έστω και με τρία ματς παραπάνω) τους «ροχιμπλάνκος», καθώς έμειναν στο 0-0 με την προτελευταία Οσασούνα στην Παμπλόνα (σε ένα ματς που διεξήχθη κυριολεκτικά την ύστατη ώρα λόγω της έντονης χιονόπτωσης που είχε καλύψει όλο το γήπεδο.

Η Ρεάλ έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες, όμως δεν μπόρεσε να βρει δίκτυα και πλέον η Ατλέτικο έχει την ευκαιρία (όταν δώσει και τα τρία εξ αναβολής παιχνίδια της) να ξεφύγει πάρα πολύ απ’ όλους τους διώκτες της.

Λίγες ώρες νωρίτερα η Μπαρτσελόνα, σε μία από τις -σπάνιες φέτος- παραστάσεις της, επιβλήθηκε 4-0 της Γρανάδα στην Ανδαλουσία κι ανέκτησε την τρίτη θέση της κατάταξης.

Το ματς πήγε να «στραβώσει» αρχικά για τους «μπλαουγκράνα», όμως ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε το σουτ του Πουέρτας μόλις στο 2ο λεπτό και στο 12′ ο Γκριεζμάν άνοιξε το σκορ. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Μέσι, ο οποίος σκόραρε στο 35′ και στο 42′ (το δεύτερο με απευθείας εκτέλεση φάουλ) και «καθάρισε» το παιχνίδι, πριν διαμορφώσει το τελικό 4-0 ξανά ο Γκριεζμάν στο 63′.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 18ης αγωνιστικής της LaLiga έχουν ως εξής:

Θέλτα-Βιγιαρεάλ                       0-4
(5΄ Μορένο, 14΄ Γκόμεθ, 19΄ Παρέχο, 31΄ Νίνιο)
Σεβίλη-Σοσιεδάδ                       3-2
(4΄, 7΄, 46΄ Εν-Νεσίρι – 5΄αυτ. Ντιέγκο Κάρλος, 14΄ Ίσακ)
Γρανάδα-Μπαρτσελόνα                   0-4
(12΄, 63΄ Γκριεζμάν, 35΄, 42΄ Μέσι)
Οσασούνα-Ρεάλ Μαδρίτης                0-0
Ατλέτικο Μαδρίτης-Αθλέτικ Μπιλμπάο αναβλήθηκε