Λαβρόφ: «Βλασφημία» να παραλληλίζονται οι άμαχοι με τρομοκράτες

«Βλασφημία» χαρακτήρισε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ το να παραλληλίζονται με τρομοκράτες οι ειρηνικοί διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων παιδιά και βρέφη, που σκοτώθηκαν από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Γάζα.
«Είναι μια βλάσφημη δήλωση, με στόχο να αποφευχθεί μια σοβαρή συζήτηση για τα προβλήματα στη Μέση Ανατολή», είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με την υπουργό Εξωτερικών του Ισημερινού Μαρία Φερνάντα Εσπινόσα.
Την Τρίτη, η πρέσβειρα του Ισραήλ στο Βέλγιο, Σιμόνα Φράνκελ, χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τα θύματα στη Γάζα, διαβεβαιώνοντας ότι η αντίδραση του ισραηλινού στρατού δεν ήταν δυσανάλογη.

Για εξηγήσεις καλεί την πρέσβειρα του Ισραήλ το Λουξεμβούργο

Χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στη Γάζα «έντονα ανησυχητική», ο Λαβρόφ κατηγόρησε «εξτρεμιστικές ομάδες» ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν «αμάχους κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων οι οποίες κινδυνεύουν πασιφανώς να εξελιχθούν σε συγκρούσεις».
Ο Ρώσος υπουργός ζήτησε επίσης να υπάρξει «απευθείας διάλογος» μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων για το καθεστώς της Ιερουσαλήμ: «Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε αναγκαία βοήθεια».
Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-05-16 19:55:59

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ