Με εμφατικό τρόπο στον τελικό του BCL η AEK

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο προκρίθηκε η ΑΕΚ στον τελικό του Basketball Champions League. Η Ένωση με απίστευτη εμφάνιση διέλυσε με 99-75 την Σαραγόσα στο δεύτερο ημιτελικό του Final-8 που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό της Κυριακής (4/10) όπου θ΄ αντιμετωπίσει την έτερη ομάδα από την Ισπανία, Μπούργκος.

Η Ένωση έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι πανέτοιμη για να διεκδικήσει το δεύτερο τρόπαιο του BCL στην ιστορία της, μετά το θρίαμβο του 2018.

Ο αμυντικός «βράχος» που τοποθέτησε η ΑΕΚ στη Σαραγόσα στο πρώτο ημίχρονο, έχρισε πρόωρο νικητή την Ένωση. Οι «κιτρινόμαυροι» έκλεισαν όλους τους διαδρόμους, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ και με διάθεση στο κομμάτι της δημιουργίας, ξέφυγαν στο πρώτο δεκάλεπτο με +11 (26-15), για να πάρουν το δρόμο προς τα αποδυτήρια έχοντας εκτοξεύσει τη διαφορά στο μη αναστρέψιμο -όπως αποδείχθηκε- +21 (53-32). Τυπικής διαδικασίας η επανάληψη, με τη Σαραγόσα να σηκώνει… λευκή πετσέτα, αδυνατώντας να περιορίσει τα επιθετικά όπλα της ΑΕΚ.

Μεγάλη εμφάνιση από τον Ταϊρίς Ράις, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους και 5 ασίστ, ενώ άξιοι συμπαραστάτες του αναδείχθηκαν οι Κιθ Λάνγκφορντ (18π.), Ματ Λοτζέσκι (11π.), Γιανίκ Μορέιρα (10π.), Λίνος Χρυσικόπουλος (10π.) και Νίκος Ρογκαβόπουλος (10π.). Από τη Σαραγόσα, η οποία δεν απείλησε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, ξεχώρισε ο Ντι Τζέι Σίλι με 18 πόντους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ