«Με Σαντ-Ρος και Ουάιτ εναντίον του Ολυμπιακού»

Έτοιμοι για το μεγάλο αυριανό (9/10) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα είναι οι Χάουαρντ Σαντ-Ρος και Άαρον Ουάιτ.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Γιώργος Βόβορας παραδέχθηκε στη media day των «πρασίνων» ότι οι δύο παίκτες θα βρίσκονται στην δωδεκάδα, κάτι που δεν θα συμβεί με τους τραυματίες Λευτέρη Μποχωρίδη και Πιερ Τζάκσον.

Στην προπόνηση του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ έδωσαν το παρόν και μερικοί φίλαθλοι προκειμένου να «ντοπάρουν» ψυχολογικά τους παίκτες ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Euroleague.

Οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού, Γιώργου Βόβρα, για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό:

«Είναι ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες. θα παίξουμε χωρίς τον κόσμο μας που πάντα παίζει μεγάλο ρόλο σε τέτοια παιχνίδια. Είναι μια ιδιαίτερη σεζόν. Ο Ολυμπιακός έχει τεράστια εμπειρία. Έχει δύο από τους καλύτερους παίκτες στα γκαρντ και τον παράγοντα του άδειου γηπέδου. Μέσα από την ενέργεια και τη μαχητικότητα να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Αναφορικά με τους τραυματισμούς στην περιφέρεια, ο Γιώργος Βόβορας τόνισε: «Το πιο δύσκολο είναι πως παίξαμε με δύο πόιντ γκαρντ με την Κίμκι και τώρα θα παίξουμε με διαφορετικά γκαρντ. Μέσα από τις δυσκολίες θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε. Ο Λευτέρης (σ.σ. Μποχωρίδης) έκανε εξαιρετική δουλειά στο προηγούμενο παιχνίδι. Με δύο διαφορετικά γκαρντ θα κάνουμε διαφορετικά πράγματα. Οι μικρές λεπτομέρειες θα κρίνουν το παιχνίδι. Η τακτική ίσως βρεθεί σε δεύτερο ρόλο».

Για την ποιότητητα της προετοιμασίας ενόψει του ντέρμπι, ο προπονητής των «πρασίνων» είπε: «Μέχρι τώρα έχουμε καλή προετοιμασία. Προσπαθήσαμε να εντάξουμε τον Σάικς. Η ομάδα θα είναι έτοιμη και όλοι θα παλέψουμε για να φτάσουμε στη νίκη που όλοι παλεύουμε για αυτόν τον σκοπό. Ο Σάικς ήταν μια προσθήκη που την κάναμε την τελευταία στιγμή. Ήταν σημαντικό πως ήταν στην Αθήνα. Μας έχει κάνει εντύπωση η θετικότητα και το πόσο προσαρμόστηκε».

Σε ερώτηση για το αν ο Ουάιτ θα είναι στη δωδεκάδα, ο Βόβορας απάντησε: «Ο Ουάιτ έβγαλε μεγάλο μέρος της προπόνησης. Θεωρώ πως και ο Ουάιτ και ο Ρος αν δεν… βγάλουν προβλήματα θα είναι στη δωδεκάδα».

Όσον αφορά στην κατάσταση των δύο ομάδων πριν το ντέρμπι, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού σχολίασε: «Στα ντέρμπι δεν έχει σημασία η κατάσταση. Είναι παιχνίδια με ιδιαιτερότητες. Μικρές λεπτομέρειες, ένας παίκτης με δύο συνεχόμενα σουτ ερχόμενος από τον πάγκο μπορεί να αλλάξει τον ρυθμό του αγώνα».

Για τον Χάουαρντ Σαντ Ρος, ο Βόβορας σημείωσε: «Είναι ένα παιδί που τραυματίστηκε στις 4 Σεπτεμβρίου και παίζει σε μια ιδιαίτερη θέση, είναι σημαντικός παίκτης για εμάς. Έχει κάποια στοιχεία με τα οποία μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και με αυτό το σκοπό πρέπει να μπει. Με συνεργασία να λύσουμε όλα τα προβλήματα».

Αναφορικά με την ενέργεια του Παναθηναϊκού επισήμανε: «Η δύναμη του πάγκου μας βοήθησε και κόντρα στην Κίμκι. Ήμασταν σε κάθε κατοχή, είχαμε μαχητικότητα. Και στην αποστολή υπήρχε επιθυμία για νίκη και το ίδιο πρέπει να γίνει και αύριο. Είμαστε μια ομάδα και πρέπει να το δείξουμε και αύριο μέσα από τον πάγκο και να βοηθήσουμε όλοι την ομάδα».

Τέλος, για τη νίκη με ένα καλάθι επί της Κίμκι στη Μόσχα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού παραδέχθηκε: «Ήταν η πρεμιέρα. Θα παρουσιαστούν πολλές καταστάσεις που θα πρέπει να προσαρμοστούμε στη Euroleague. Αυτό που έχουμε υποσχεθεί στους εαυτούς μας, είναι να βγάζουμε μαχητικότητα. Παρουσιαστήκαμε καλά. Πήραμε μια σημαντική νίκη, αλλά αύριο είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ