Με το βλέμμα στο Eurogroup της Πέμπτης

Στο Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης, όπου θα τεθεί επί τάπητος η τελευταία αξιολόγηση και η ελάφρυνση του χρέους, είναι στραμμένο το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και ευρωπαίων αξιωματούχων.

Τηλεδιάσκεψη στο Υπ. Οικονομικών με τους επικεφαλής των Θεσμών
Suddeutsche Zeitung: Αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους
Le Monde: «H Ελλάδα εξέρχεται από το καθαρτήριο»

Όπως ανέφερε κυβερνητικός στέλεχος  μετά την τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου  με τους επικεφαλής των θεσμών, οι συζητήσεις πήγαν πολύ καλά  και απομένουν 2- 3 ζητήματα τεχνικής φύσεως που θα επιλυθούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για προαπαιτούμενα τεχνικού χαρακτήρα που δεν θα εμποδίσουν την υποβολή από τους θεσμούς της «Έκθεσης Συμμόρφωσης», που θα ανοίξει τον δρόμο στην εκταμίευση της τελευταίας δόσης του προγράμματος.

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις αποκλειστικά στην ΕΡΤ (video)

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν  Βάλντις Ντομπρόβσκις ανέφερε ότι θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η έξοδος στις αγορές θα είναι σταδιακή και γι’ αυτό -όταν η Ελλάδα βγει από το πρόγραμμα- χρειαζόμαστε τόσο τα μέτρα για το χρέος, όσο και το ταμειακό απόθεμα.

Μοσκοβισί: Το Eurogroup οφείλει «οπωσδήποτε» να ελαφρύνει το χρέος

Νωρίτερα, ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι το Eurogroup πρέπει να λάβει οπωσδήποτε μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ενώ σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, καθώς και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Σεντένο: Τα πιθανά μέτρα για το χρέος στην ατζέντα του Eurogroup (video)

Πηγή ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμαwww.ert.gr

2018-06-18 23:30:12

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ