Μικρές αυξήσεις στις αποδοχές από σήμερα για 1,5 εκ. μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα – Από αύριο αυξήσεις και στις επικουρικές συντάξεις

Μικρές αυξήσεις από 2,7 έως 27 ευρώ στις καθαρές αποδοχές τους θα δουν οι μισθωτοί πλήρους απασχόλησης, καθώς τίθενται από σήμερα σε ισχύ οι νέες διατάξεις για τις ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες αφορούν περίπου 1,5 εκατομμύριο μισθωτούς εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Όφελος θα έχουν και οι εργοδότες χάρη στο μικρότερο ποσό των εργοδοτικών εισφορών που θα καταβάλουν, το οποίο θα κυμαίνεται από 3 έως 31 ευρώ.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει περαιτέρω μείωση ως μια διαρθρωτική αλλαγή που θα επιταχύνει την αποκλιμάκωση της ανεργίας και θα αυξήσει τις θέσεις απασχόλησης.

Επίσης, αύριο Τρίτη συνολικά 236.274 συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι αυξήσεις αφορούν τους συνταξιούχους που είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από 1.300 ευρώ και υπέστησαν μειώσεις με το νόμο 4387/2016, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας (Στε) έκρινε αντισυνταγματικές αυτές τις περικοπές. Η επικουρική σύνταξη θα είναι αυξημένη κατά μέσο όρο κατά 75,47 ευρώ (καθαρό ποσό προ φόρου), ενώ η μεσοσταθμική αύξηση θα είναι μικτά 99,57 ευρώ το μήνα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ