Μόσχα: Διαμαρτυρία με σαΐτες για την ελευθερία του διαδικτύου (video)

Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στην λεωφόρο Σάχαροφ στη Μόσχα, για να εκφράσουν την αντίθεση τους στο μπλοκάρισμα της ηλεκτρονικής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής αστυνομίας περίπου 7500 άτομα πήραν μέρος στην συγκέντρωση, ενώ η εφημερίδα Vedomosti , εκτιμά ότι στην συγκέντρωση συμμετείχαν 12.500 άτομα.

Thousands People in #Moscow are supporting #telegram #Russia pic.twitter.com/xGCr499xDr
— Katja Kuznetsova (@KuznetsovaKatja) April 30, 2018

Η εφαρμογή χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους μέσα στη Ρωσία, αλλά η κρυπτογράφηση της την έχει κάνει δημοφιλή και στους υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε η ρωσική ρυθμιστική αρχή Roskomnadzor που ζήτησε να παραδοθούν στην FSB (ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) τα κλειδιά αποκωδικοποίησης των μηνυμάτων των χρηστών κάτι που ο Ρώσος συνιδρυτής του Telegram και συνήγορος προστασίας της ιδιωτικής ζωής Πάβελ Ντουρόφ αρνήθηκε.
Χθες, ο Πάβελ Ντούροφ, απήθυνε έκκληση στους Μοσχοβίτες να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση τονίζοντας ότι διακυβεύεται «το μέλλον και η ελευθερία του ‘ιντερνετ».
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Κόμματος της «Ελευθερίας της Σκέψης» της Ρωσίας και με την άδεια των αρχών της Μόσχας, οι οποίες ωστόσο τοποθέτησαν μεταλλικούς ανιχνευτές. Ο Πάβελ Ντούροφ, απήθυνε έκκληση στους Μοσχοβίτες να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση υπέρ της ελευθερίας του ιντερνέτ.
Πολλοί από τους διαδηλωτές, ως επί το πλείστον νέοι, προσήλθαν στην συγκέντρωση κρατώντας χάρτινες σαΐτες, παρόμοιες με το σήμα της ηλεκτρονικής εφαρμογής.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ-TASS-AFPwww.ert.gr

2018-04-30 17:28:45

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ