Μύκονος… όπως πριν: Σκέψεις για άρση του lockdown νωρίτερα


Πριν καν συμπληρωθεί μια εβδομάδα, το πρόβλημα που είχε διαπιστωθεί στη Μύκονο με τα αυξημένα κρούσματα και το επιδημιολογικό φορτίο… «λύθηκε» και υπάρχουν σκέψεις να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα του μίνι lockdown νωρίτερα. Αυτή φαίνεται ότι θα είναι η πρόταση της κυβέρνησης στην Επιτροπή που θα επανεξετάσει τα δεδομένα για τη Μύκονο. Οι επιχειρηματίες, πάντως, δεν γνωρίζουν αν θα ανοίξουν νωρίτερα από την άλλη Δευτέρα, όταν λήγει το lockdown.

Τα σενάρια είναι δυο: είτε να αρθεί το μίνι lockdown στη Μύκονο την Παρασκευή 23 Ιουλίου (για να μη χαθεί ένα δεύτερο Σαββατοκύριακο) είτε να μην παραταθεί μετά τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, όταν έτσι κι αλλιώς έληγε η ισχύς των μέτρων.

Η Μύκονος έμαθε το μεσημέρι της 17ης Ιουλίου, του περασμένου Σαββάτου δηλαδή, ότι από τις 18:00 εκείνο το απόγευμα και έως τις 26 Ιουλίου, έμπαινε σε καθεστώς μίνι lockdown, με περιοριστικά μέτρα όπως απαγόρευση της μουσικής παντού όλο το 24ωρο και απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 06:00.

Τα μέτρα προκάλεσαν αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους αλλά και από τουρίστες, που είχαν επιλέξει τη «βασίλισσα» του Αιγαίου για τις διακοπές τους και βρέθηκαν στα… μουγγά και με απαγόρευση κυκλοφορίας. Επιχειρηματίες του νησιού είπαν επίσης ότι είχαν πολλές ακυρώσεις.