Νίκη με σούπερ ανατροπή για τον Παναιτωλικό

Μεγάλη νίκη, τη δεύτερη στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα με τεράστια ανατροπή σημείωσε ο Παναιτωλικός, που επιβλήθηκε στο Αγρίνιο με 2-1 του ΟΦΗ στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής κι έφτασε στους 11 βαθμούς, αφήνοντας τον αντίπαλό του στους 15.

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και είχαν τις ευκαιρίες να προηγηθούν, αλλά η αστοχία και οι επεμβάσεις του Κνετ δεν το επέτρεψαν στους Κρήτες.

Στο 6΄ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε το σουτ του Νέιρα, στο 10΄ ο Κοροβέσης σούταρε ελάχιστα άουτ από την περιοχή, σε αντεπίθεση και στο 28΄ ο Κνετ εξουδετέρωσε σε δύο χρόνους την προσπάθεια του Σαρδινέρο.

Από την πλευρά του, ο Παναιτωλικός φάνηκε μόνο σε μία περίπτωση στα πρώτα 45 λεπτά, όταν ο Βέργος σούταρε από το ύψος της περιοχής και ο Σωτηρίου μπλόκαρε.

Τελικά η ανωτερότητα της κρητικής ομάδας καρποφόρησε στο 55΄, καθώς μετά τη συνεργασία Ουές – Στάρτζεον ο τελευταίος βρήκε τον Στάικο κι εκείνος με δυνατό σουτ έγραψε το 0-1.

Παρά την «ψυχρολουσία», η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα είχε τη μέγιστη ευκαιρία να απαντήσει άμεσα και να επαναφέρει τον αγώνα σε ισορροπία σκορ, αλλά ο Σωτηρίου απέκρουσε το πέναλτι του Μάζουρεκ στο 65΄.

Η «εσχάτη των ποινών» είχε σημειωθεί για μαρκάρισμα του Σελίμοβιτς στον Αριγίμπι στο 59ο λεπτό και καταλογίστηκε από τον διαιτητή Παπαδόπουλο με πεντάλεπτη καθυστέρηση, μετά από χρήση του VAR.

Κι ενώ ο ΟΦΗ συνέχιζε να κρατά με άνεση το 1-0 και στο 80΄ είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει και να «κλειδώσει» τη νίκη (κεφαλιά Στάρτζεον ελάχιστα άουτ), μέσα σε ένα τρίλεπτο ήρθαν τα πάνω-κάτω, σε μια απίστευτη ανατροπή!

Αρχικά ο Παναιτωλικός έφτασε στην ισοφάριση με τον Μανθάτη στο 83ο λεπτό, όταν στο ντεμπούτο του ο παίκτης των γηπεδούχων έστειλε την μπάλα με σέντρα-σουτ στο δεξί «Γ» του Σωτηρίου.

Κι ενώ οι παίκτες του ΟΦΗ προσπαθούσαν να συνέλθουν, δύο λεπτά αργότερα στη σέντρα του Τζανακάκη από δεξιά ο Ματσόλα έκανε την κεφαλιά-πάσα και ο Λιάβας με προβολή έκανε το 2-1!

Το παιχνίδι τελείωσε με μια μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ στο 90΄, όταν ο Σαρδινέρο βγήκε τετ α τετ από πάσα του Νέιρα αλλά πλάσαρε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κνετ, ενώ στο 90΄+3 ο παίκτης των φιλοξενούμενων αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα.