Οικιακοί ρομποτικοί φύλακες από την Amazon

To εικονιζόμενο Astro θα μπορεί να ελέγχει το σπίτι για να γνωρίζει ο κάτοικος όταν λείπει πώς δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Η Amazon παρουσίασε μια σειρά νέων προϊόντων και υπηρεσιών που στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελούν προεκτάσεις και εφαρμογές του ψηφιακού βοηθού της εταιρείας Alexa. Εκείνο που συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας ήταν το Astro. Πρόκειται για να ένα ρομποτάκι που προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης στο σπίτι. Το ρομπότ μπορεί να κινείται μέσα στο σπίτι και να ελέγχει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα όπως καπνός, διαρροή κάποιου αερίου (π.χ γκάζι από την κουζίνα) και να ειδοποιεί αμέσως τον κάτοχο του.

Το ρομπότ διαθέτει περισκοπική κάμερα και μικρόφωνα για να δίνει εικόνα και ήχο στον κάτοχο του αν το επιθυμεί και φυσικά να το ελέγχει αν χρειαστεί από όπου και αν βρίσκεται. Οι δυνατότητες του Astro του επιτρέπουν να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για την φύλαξη της κατοικίας αλλά και ατόμων που για κάποιο λόγο χρήζουν παρακολούθησης όπως για παράδειγμα, ηλικιωμένων ατόμων, ασθενών κλπ. Ο κάτοχος του ρομπότ θα μπορεί να ελέγχει όποτε θέλει αν ο ηλικιωμένος άνθρωπος ή ο ασθενής που βρίσκεται στο σπίτι είναι καλά ή αν χρειάζεται κάτι.

Όταν ο κάτοχος επιστρέψει στο σπίτι το Astro μπορεί να του προσφέρει διαφόρων ειδών υπηρεσίες. Μπορεί κάποιος να πραγματοποιεί βιντεοκλήσεις μέσω του Astro ενώ ταυτόχρονα κινείται μέσα στο σπίτι με το ρομπότ να τον ακολουθεί όπου πηγαίνει ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα η επικοινωνία. H Amazon χαρακτηρίζει το ρομπότ «Alexa με ρόδες». To Astro θα αρχίσει να πωλείται σε λίγο καιρό σε μια τιμή 999 δολαρίων αλλά η Amazon ανακοίνωσε πώς πρόκειται για τιμή γνωριμίας και θα αφορά περιορισμένο αριθμό πωλήσεων. Στη συνέχεια το ρομπότ θα πωλείται για 1,500 δολάρια.

Προτεινόμενα για εσάς