Ολυμπιακό έπος στο Μπέρμιγχαμ, 4-2 την Άστον Βίλα

Στο πιο σπουδαίο βράδυ της ευρωπαϊκής του ιστορίας, ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει επί της Άστον Βίλα με 4-2 στο Μπέρμιγχαμ και να γίνει το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το τέλειο παιχνίδι στην Αγγλία και το βράδυ της 9ης Μαϊου στο «Καραϊσκάκη» θα αναζητήσουν να «σφραγίσουν» το εισιτήριο για την διεκδίκηση του τροπαίου!

Το πρώτο ημίχρονο στο Villa Park ήταν βγαλμένο από τα όνειρα των φίλων του Ολυμπιακού και από το ιδανικότερο σενάριο που θα μπορούσε να έχει στο μυαλό του ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Μετά την επέμβαση του Τζολάκη στο 6′ στο σουτ του Ρότζερς, οι «ερυθρόλευκοι» περιόρισαν αισθητά τους Άγγλους με πίεση ψηλά και μέσα από δύο υπέροχες συνεργασίες κατάφεραν να σκοράρουν ισάριθμες φορές με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιουσέφ Ελ Καμπί.

Στο 17′ ο Τσικίνιο με κάθετη πάσα βρήκε τον Μαροκινό στράικερ κι εκείνος με υπέροχο πλασέ άνοιξε το σκορ. Δώδεκα λεπτά αργότερα, οι Πειραιώτες σόκαραν εκ νέου τους γηπεδούχους. Ο Ποντένσε με καταπληκτική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, βρήκε τον Ελ Καμπί, εκείνος κοντρόλαρε και με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 2-0!

Η Άστον Βίλα, πάντως, αντέδρασε και με τον Γουότκινς έπειτα από κάθετη πάσα του Ντιαμπί, μείωσε σε 2-1 στον έξτρα χρόνο του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για την ελληνική ομάδα, καθώς ο Ντιαμπί στο 52′ από πολύ πλάγια θέση κατάφερε να νικήσει τον Τζολάκη και να ισοφαρίσει για τους Άγγλους.

Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Στο 55′ ο Ρέτσος κέρδισε πέναλτι από χέρι του Λουίζ και στιγμές αργότερα ο Ελ Καμπί νίκησε για τον Όλσεν για το 3-2, πετυχαίνοντας χατ-τρικ!

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν και πάλι το πάνω χέρι στο παιχνίδι και στο 67’… σόκαραν και πάλι το Villa Park. Ο Έσε σούταρε από απόσταση, η μπάλα βρήκε στον Κόνσα, ξεγέλασε τον Όλσεν και κάπως έτσι έγινε το 4-2!

Η Άστον Βίλα έπειτα πήρε τα ηνία, πίεσε ασφυκτικά, κέρδισε πέναλτι αλλά ο Λουίς στο 82′ αστόχησε απέναντι στον Τζολάκη.

Ο Ολυμπιακός με σπουδαία άμυνα κατάφερε να κρατήσει μέχρι τέλους το υπέρ του σκορ και να έρθει ακόμη πιο κοντά στο μεγάλο του όνειρο.