Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ LILY Σ. ΦΙΛΙΩΤΗΣ-ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΕΤΟΙΜΑ ΔΥΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΑΛΛΑ….ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Ο ΕΟΦ



Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ LILY Σ. ΦΙΛΙΩΤΗΣ
ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΕΤΟΙΜΑ ΔΥΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΑΛΛΑ….ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Ο ΕΟΦ
ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ COVID-19, ΕΩΣ 80%
ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ

Για δύο έτοιμα φάρμακα κατά του κορονοϊού με εντυπωσιακά αποτελέσματα που ωστόσο δεν έχουν εγκριθεί ακόμη από τον ΕΟΦ και βρίσκονται στο… περίμενε προκειμένου να κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα μίλησε στη Βεργίνα Τηλεόραση και την εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» με το δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο, ο αντιπρόεδρος της φαρμακευτικής εταιρείας Pharmaserv Lily Σπύρος Φιλιώτης.
Το ένα φάρμακο: Μειώνει την πιθανότητα νοσηλείας κατά 70-80%
Σύμφωνα με τον κ. Φιλιώτη, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των κλινικών μελετών δείχνουν πως η χορήγηση του φαρμάκου τις πρώτες μέρες που οι ασθενείς διαγνώστηκαν θετικοί, μειώνει την πιθανότητα να χρειαστούν νοσηλεία 70-80%. Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι στο πλαίσιο των δοκιμών, με τη λήψη του φαρμάκου που για να κατασκευαστεί αναπαρήχθησαν αντισώματα από ασθενείς που ανάρρωσαν από κορονοϊό, κανείς από τους χίλιους και πλέον ασθενείς που έλαβε το φάρμακο και είχε κορωνοϊό, δεν πέθανε. Ο κ. Φιλιώτης εξήγησε πως η χορήγηση του φαρμάκου είναι ενδοφλέβια και χορηγείται με ενέσιμο τρόπο μόνο σε ασθενείς που έχουν ήπια συμπτώματα και δεν νοσηλεύονται. Η διαδικασία γίνεται σε κλινική ή νοσοκομείο και διαρκεί μία ώρα, ενώ η δράση του προστατεύει τον ασθενή για τους επόμενους δύο μήνες. Το φάρμακο που κοστίζει 1.000 ευρώ, χορηγείται αποκλειστικά από τα φαρμακεία των νοσοκομείων. Οι χώρες που έχουν προχωρήσει στην προμήθεια του φαρμάκου είναι μέχρι στιγμής οι Η.Π.Α., η Γερμανία και η Ουγγαρία.
Το δεύτερο φάρμακο επιταχύνει την ανάρρωση εντός και εκτός ΜΕΘ
Ο Σ. Φιλιώτης έκανε λόγο και για ένα ακόμη φάρμακο που παράγει η Pharmaserv Lily και χορηγείται σε ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό. Πρόκειται για ένα χάπι που περιέχει τη φαρμακευτική ουσία βαρισιτινίμπη, το οποίο σε συνδυασμό με τη ρεμδεσιβίρη επιταχύνει την ανάρρωση κατά μία μέρα για ασθενείς που βρίσκονται στην εντατική και κατά οχτώ ημέρες για ασθενείς που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ. Μάλιστα, η Pharmaserv Lily προχώρησε σε δωρεά χαπιών αξίας 200.000 ευρώ στην Ελλάδα, τα οποία ήδη βρίσκονται στα νοσοκομεία. Το κουτί με τα 14 χάπια κοστίζει 600 ευρώ και χορηγείται και αυτό αποκλειστικά από τα φαρμακεία των νοσοκομείων. Σχετικά με το θέμα του «ανταγωνισμού» μεταξύ του εμβολίου και του φαρμάκου, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα καθώς είναι εντελώς διαφορετική η χρήση του φαρμάκου με τη χρήση του εμβολίου.
Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Pharmaserv Lily, είπε ότι γίνονται συνομιλίες με τον ΕΟΦ, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες έκτακτης έγκρισης και διάθεσης του φαρμάκου στην Ελλάδα, διευκρινίζοντας ότι όσο πιο γρήγορα υπογραφεί συμφωνία με την Ελλάδα, τόσο πιο σύντομα θα έρθει το φάρμακο, καθώς οι παραγγελίες αυξάνονται καθημερινά.

Δείτε το απόσπασμα: https://www.youtube.com/watch?v=Q4d68PUlA-0