Πολιτική κόντρα για την περικοπή των συντάξεων από το 2019 (video)

Πολιτική κόντρα πυροδοτεί η περικοπή των συντάξεων από 1ης Ιανουαρίου 2019. Η αντιπολίτευση ζητεί από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της και να ακυρώσει το μέτρο, με τα κυβερνητικά στελέχη να απαντούν ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια δημιουργούν την προοπτική επανεξέτασης των συμφωνηθέντων.

Η αντιπολίτευση ζητά την κατάργηση του σχετικού νόμου, με την κυβέρνηση να αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Πιέρ Μοσκοβισί ότι οι δεσμεύσεις δεν είναι ανελαστικές.

«Η απόφαση του Εurogroup αναφέρεται μόνο στην υποχρέωση επίτευξης συγκεκριμένων στόχων. Θα δούμε τα δημοσιονομικά δεδομένα και θα πράξουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μην επιβαρυνθούν οι συνταξιούχοι», τόνισε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου στη REALnews.
«Πρόκειται για ένα ψηφισμένο μέτρο της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η Νέα Δημοκρατία, δίνει τη δυνατότητα στον κ. Τσίπρα να ακυρώσει τις μειώσεις. Εφόσον δεν το κάνει, είναι προφανές ότι έχει δεσμεύσει τη χώρα. Η ΝΔ μετά τις εκλογές θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια.», αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, στη  Βραδυνή.
«Είναι προφανές ότι το τέταρτο μνημόνιο είναι εδώ χωρίς χρήματα για την Ελλάδα», μόνο με υποχρεώσεις, τόνισε η Φώφη Γεννηματά.
«Τα ζητήματα των συντάξεων και του αφορολόγητου πρέπει να τα ξαναδούμε. Χωρίς να αθετούμε την υποχρέωση επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, οφείλουμε να επανασχεδιάσουμε το μείγμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.
«Αυτή τη στιγμή η μόνη λύση για να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα, είναι να ψηφιστεί την ερχόμενη Τρίτη η τροπολογία που έχει καταθέσει το ΚΚΕ, για να μην υπάρξει καμία μείωση στις συντάξεις», τονίζει ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως τονίζουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, η οριστική απόφαση για τις συντάξεις θα ληφθεί από κοινού με τους δανειστές το Φθινόπωρο και θα περιλαμβάνεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2019.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλοςwww.ert.gr

2018-07-07 19:30:54

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ