Πολυνίκης στα «μεγάλα» πρωταθλήματα της Γης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους (16) τον 21ο αιώνα, μεταξύ των κορυφαίων 30 πρωταθλημάτων του πλανήτη, με βάση τα στοιχεία της IFFHS, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου.

Στις πέντε κορυφαίες Λίγκες κυριαρχεί η Μπάγερν (14 τίτλοι), ενώ σε απόλυτους αριθμούς πρώτη είναι η Σερίφ Τίρασπολ (Μολδαβία), με 18 τρόπαια σε 20 διεκδικήσιμα.

Τους Μολδαβούς ακολουθούν τρεις σύλλογοι, με 17 τίτλους έκαστος. Να σημειωθεί ότι η Λίνκολν από το Γιβραλτάρ (πέρυσι το πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω πανδημίας) κατάκτησε πέντε απ΄ αυτούς ως Νιούκαστλ.

Οι δύο άλλοι σύλλογοι με 17 τίτλους, αντιπροσωπεύουν τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής, την Ολίμπια Τεκουθιγκάλπα (Ονδούρα) και τη Ρεάλ Εστέλι από τη Νικαράγουα.

Θα πρέπει όμως να τονιστεί ότι αμφότερες οι λατινοαμερικανικές ομάδες είναι ευνοημένες από την πρακτική των τουρνουά Apertura και Clausura, που είναι δύο ανεξάρτητα πρωταθλήματα στη διάρκεια του ίδιου έτους.

Κατά συνέπεια, στη Νικαράγουα ήταν προς διεκδίκηση 25 πρωταθλήματα και στον Παναμά 40. Πίσω από τις τρεις ομάδες με 17 τίτλους, πέμπτος στη γενική κατάταξη, είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας.