Σαν σε προπόνηση η Εθνική 2-0 τη Μολδαβία

Η Εθνική ομάδα νίκησε στο ΟΑΚΑ με 2-0 τη Μολδαβία, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Nations League ( League C) και παραμένει στην κορυφή του 3ου ομίλου, ισόβαθμη της Σλοβενίας που νίκησε 1-0 στο Κόσοβο.

Η ελληνική ομάδα είχε 78% κατοχή στο πρώτο α΄ ημίχρονο, αλλά χωρίς φαντασία, χωρίς διάθεση για κίνηση χωρίς την μπάλα και δημιουργία επέτρεπε στους φιλοξενούμενους, που έπαιζαν μόνο στο μισό γήπεδο καθώς αμύνονταν μαζικά, να κρατούν εύκολα το «μηδέν».

Ένα πλασέ του Μπακασέτα στο 13΄ από δύσκολη θέση που απομάκρυνε ο Μούντρατς και η επέμβαση του Ναμάσκο στο 35΄ στα πόδια του Παυλίδη ήταν όλη κι όλη η πενιχρή επιθετική παρουσία της ελληνικής ομάδας στα πρώτα 45 λεπτά.

Ο… από μηχανής Θεός όμως εμφανίστηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και τον έλεγαν Πόσματς:  από πάσα με «λόμπα» του Κουρμπέλη στον Παυλίδη ο επιθετικός της Βίλεμ μπήκε στην περιοχή, ο Πόσματς τον κράτησε ελάχιστα και ο Ολλανδός διαιτητής Χίγκλερ έδειξε πέναλτι και τον απέβαλε.

Ο Μπακασέτας ευστόχησε από τα 11 βήματα και η μισή δουλειά είχε γίνει. Το παιχνίδι έγινε μη αναστρέψιμο για τους φιλοξενούμενους στο 50΄, όταν ο Μάνταλος αξιοποίησε την μπαλιά του Μπακασέτα, κατέβασε την μπάλα και «έγραψε» το 2-0.

Η είσοδος του Φορτούνη και του Ρότα, που ήταν πολύ πιο ενεργός στη θέση του δεξιού μπακ από το «πείραμα» του Χατζηδιάκου, έδωσε νέα ώθηση στην Εθνική, καθώς ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού «φρέσκαρε» το παιχνίδι με τις πρωτοβουλίες του και είχε και δύο δοκάρια, στις καθυστερήσεις.

Η Μολδαβία, παρότι στα τελευταία λεπτά έμεινε με 9 παίκτες όταν τραυματίστηκε ο Μαραντίτσι και δεν υπήρχε δυνατότητα άλλης αλλαγής, κέρδισε πέναλτι στο 88΄ (μαρκάρισμα Ρότα σε Ρέαμπτσιουκ), αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε το χτύπημα του Μιλιντσεάνου.

Επόμενος αντίπαλος της Ελλάδας θα είναι το Κόσοβο την προσεχή Τετάρτη (14/10, 21:45), στο ίδιο γήπεδο. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ