Σοκ για Γρανάδα, βαθμός για Βαλένθια

Η Αλαβές προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο τέταρτο στο «Μεντιθορόθα» απέναντι στη Βαλένθια και όλα προοιωνίζονταν επικράτηση, αλλά παρά το πλεονέκτημα οι γηπεδούχοι δεν κατόρθωσαν να κρατήσει το πολύτιμο προβάδισμα ως το τέλος.

Οι παίκτες τουΠάμπλο Ματσίν άνοιξαν το σκορ με τον Τσίμο Ναβάρο μόλις στο 2ο λεπτό και διπλασίασαν με πέναλτι του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Λούκας Πέρεθ, στο 16΄, αλλά ενώ κρατούσαν το προβάδισμα ως το 73ο λεπτό, δέχθηκαν δύο γκολ σε ένα πεντάλεπτο από τους Μανουέλ Βαγιέχο και Ούγκο Γκιγιαμόν.

Μαζί με τη νίκη η Αλαβές έχασε και δύο πολύ σημαντικούς βαθμούς, που ενδεχομένως να αποδειχθούν καθοριστικοί στην οικονομία του πρωταθλήματος.

Ήττα-σοκ και μάλιστα μέσα στο «Νουέβος Λος Κάρμενες» γνώρισε η εκ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ στο Europa League, Γρανάδα. 

Η Βαγιαδολίδ, ουραγός της LaLiga πριν την έναρξη της αναμέτρησης, νίκησε 3-1 κι έκανε βαθμολογικό άλμα στην κατάταξη, στερώντας από τους γηπεδούχους την ευκαιρία να φτάσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης στην τέταρτη θέση, όπως και θα συνέβαινε σε περίπτωση νίκης τους.

Η Βαγιαδολίδ αιφνιδίασε προηγούμενη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους με τον Όσκαρ Πλάνο και διπλασίασε στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου με τον Μάρκος ντε Σόουσα. 

Η Γρανάδα ανασυντάχθηκε, ο Μαρτίνεθ έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές στο 55΄ για να «ανακατέψει την τράπουλα», αλλά παρά τη μείωση του σκορ από τον Ντομίνγκος Ντουάρτε, δεν κατάφερε να σώσει τουλάχιστον τον ένα βαθμό, αφού στο 90΄ ο Ζότα έγραψε το τελικό 3-1.

Αναλυτικά:

  • Έιμπαρ-Χετάφε 0-0
  • Κάντιθ-Σοσιεδάδ 0-1 (66΄ Άιζακ)
  • Γρανάδα-Βαγιαδολίδ 1-3 (63΄ Ντουάρτε – 45΄+2 Πλάνο, 54΄ Ντε Σόουσα, 90΄ Ζότα)
  • Αλαβές-Βαλένθια 2-2 (2΄ Ναβάρο, 16΄ πεν. Πέρεθ – 73΄ Βαγέχο, 78΄ Γκιγιαμόν)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ