Στην αγορά τα χριστουγεννιάτικα έλατα από τον Ταξιάρχη

Μόλις τα δεις στις πλατείες, ξέρεις πως έφτασαν οι γιορτές. Ο λόγος για τα χριστουγεννιάτικα έλατα από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, ένα ειδικευμένο στην ελατοπαραγωγή χωριό της Ελλάδας, όπου “παράγεται το 70% της παραγωγής της χώρας”, όπως εξήγησε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM” ο Γιάννης Ξάκης, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας. Τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνουν οι παραγωγοί φέτος, τη στιγμή που εδώ και δύο μόλις ημέρες έχουν ξεπροβάλει οι μικρές πράσινες πολιτείες στα αστικά κέντρα, είναι θετικά.

“Ήδη ξεκίνησε από την Παρασκευή η διάθεση των χριστουγεννιάτικων δέντρων, γέμισαν όλες οι πλατείες και στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα να γεμίζουν με δικά μας δεντράκια, υπολογίζουμε να φτάσουμε φέτος περίπου στα επίπεδα της περυσινής παραγωγής που είχε φτάσει στα 23.000 περίπου δέντρα, βλέπουμε όμως τα μηνύματα να είναι ενδεχομένως και καλύτερα”, ανέφερε ερωτηθείς για το ύψος της παραγωγής, που τελικά θα διατεθεί σε καταναλωτές, ο κ.Ξάκης, με τον πολύπειρο παραγωγό να εκτιμά πως η πρώτη ολοκληρωμένη εικόνα της ροής των πωλήσεων θα έχει έρθει από τους παραγωγούς “μέσα σε μια εβδομάδα από σήμερα”.
“Στη Θεσσαλονίκη οι τιμές είναι όπως πάντα πάρα πολύ καλές, ξεκινάνε φέτος από τα 30 με 40 ευρώ ενώ τα πιο μεγάλα δέντρα πληρώνονται λίγο περισσότερο”, αναφέρει ο πρόεδρος της κοινότητας του Ταξιάρχη, που εκτιμά πως ένα μεγάλο δέντρο “που φτάνει τα πέντε με έξι μέτρα” θα κοστίζει περί τα 100 ευρώ. Η μεγάλη πλειοψηφία των αγοραστών δε, προτιμά τα κομμένα έλατα από εκείνα που βρίσκονται μέσα σε γλάστρα, με τα κομμένα δέντρα να διατηρούνται από πολλούς “ακόμη και δύο και παραπάνω μήνες στολισμένα”, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ