Στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι» ο Γιακουμάκης

Ο Γιώργος Γιακουμάκης σκοράρει φέτος με ρυθμό… Λεβαντόφσκι, ο οποίος άλλωστε είναι και ο μόνος επιθετικός στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έχει σημειώσει περισσότερα τέρματα από τον «μπόμπερ» της Φένλο.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή ο 26χρονος διεθνής επιθετικός είναι η πιο άμεση «απειλή» για τον άσο της Μπάγερν, που έχει σκοράρει 23 γκολ, με τον Γιακουμάκη να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 20 και δύο «καρέ» (τέσσερα γκολ) μέχρι τώρα, απέναντι σε Ντεν Χάαγκ και Φίτεσε.

Ο Γιακουμάκης είναι στην πρώτη δεκάδα (έκτος) για το «Χρυσό Παπούτσι», αν και τυπικά δεύτερος, καθώς το πρωτάθλημα της Ολλανδίας έχει μικρότερο συντελεστή δυσκολίας (1,5) συγκριτικά με τις πέντε «μεγάλες» ευρωπαϊκές Λίγκες, δηλαδή Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, που έχουν συντελεστή 2.

Είναι χαρακτηριστικό δε ότι φέτος έχει πετύχει πιο πολλά γκολ από τους Μέσι, Μπαπέ, Νεϊμάρ και Ρονάλντο, ενώ οι μοναδικοί που τον ξεπερνούν στη βαθμολογία από τις εν εξελίξει διοργανώσεις είναι οι Λεβαντόφσκι, Ονουάτσου και Ρονάλντο.

Ταυτόχρονα, εκτός από «καρέ» ο Γιακουμάκης πέτυχε χθες το τρίτο χατ-τρικ στην ίδια σεζόν στην Ολλανδία κι έγινε ο πρώτος που το πετυχαίνει από την περίοδο 2012-13 και τον Αμερικανό Άλντιντορ.